ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Η Stella Mare σαρώνει στα… Όσκαρ γεύσης!

Untitled-2


Σ΄ έναν από τους σπουδαιότερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, τα «Great Taste Awards», που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, το «Φιλέτο Σαρδέλας Μαριναρισμένο» της Οικογένειας Τεριζάκη, διακρίθηκε μεταξύ 12.366 προϊόντων κερδίζοντας δύο Αστέρια.

   Με πολύτιμη πείρα, αλλά και γνώση τριών ολόκληρων γενεών στο χώρο των αλιευμάτων, η οικογένεια Τεριζάκη δημιούργησε μια σύγχρονη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα ολοκληρωμένη μονάδα παρασκευής και εμπορίας φιλέτου γαύρου και σαρδέλας. Η εταιρεία Stella Mare, με έδρα τη γραφική Μαραθόπολη Μεσσηνίας και δραστηριότητα από το 2004 στο χονδρικό εμπόριο νωπών αλιευμάτων, με το «Φιλέτο Σαρδέλας Μαριναρισμένο», γοήτευσε τον ουρανίσκο και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, καθώς πρόκειται για «Ολόκληρο φιλέτο σαρδέλας, μοναδικό σε ποιότητα αλλά και διατροφική αξία, μαριναρισμένο σε βιολογικό ξύδι με φύλλα μαϊντανού, καρότο και πιπεριά, διατηρείται μέσα σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς συντηρητικά, ικανό να κατακτήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες».

      Τα βραβεία «Great Taste Awards» είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή τη μάρκα τους αφού δεν κρίνεται το μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα.  Τουλάχιστον 500 εξειδικευμένοι δοκιμαστές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κριτικοί τροφίμων, διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας, αξιολογούν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας κατά την οποία γεύονται, συσκέπτονται και ξαναδοκιμάζουν για να αποφασίσουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση. Η νίκη είναι σημαντική για τους ανά τον κόσμο παραγωγούς, καθώς διαφοροποιεί τα προϊόντα, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους, ενώ για τον καταναλωτή αποτελεί μια εγγυημένη και αξιόπιστη «σφραγίδα» ποιότητας.

   Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας αποτελεί σημείο αναφοράς για τα γκουρμέ τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως το «Όσκαρ της γεύσης» για να υπερτονιστεί η σημασία του. Τα ελληνικά προϊόντα, που συνολικά αρίστευσαν σε επίπεδο γεύσης, αποκτούν πλέον ένα πρόσθετο διαβατήριο εξωστρέφειας, καθώς μπορούν να φέρουν στην ετικέτα τους το χρυσόμαυρο σήμα της «Great Taste Awards». Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο και «βαρύ» τίτλο ο οποίος προσδίδει κύρος, αφού διαβεβαιώνει τον καταναλωτή ότι το προϊόν που αγοράζει είναι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης από τα χέρια ντόπιων παραγωγών ανά τον κόσμο. Φαίνεται πως το όνειρο της Stella Mare, παίρνει «σάρκα και οστά», καθώς «οι επόμενοι στόχοι της εταιρείας είναι να εδραιωθούν παγκοσμίως τα προϊόντα, αποδεικνύοντας ότι παρά τις δυσκολίες που περνάει ο τόπος μας το ελληνικό δαιμόνιο δεν έχει σβήσει και συνεχίζει να υπάρχει ενεργό».

   Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του διεθνούς θεσμού, το ενδιαφέρον των Ελλήνων παραγωγών για συμμετοχή στον διαγωνισμό βαίνει διογκούμενο τα τελευταία χρόνια, ενώ αυξανόμενη είναι και η… συγκομιδή βραβείων καθώς η ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής γης και θάλασσας έχει τις προοπτικές να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button