Ελλάδα

Θρασύτατη πρόκληση: Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του αρχηγού ΓΕΣ

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο Πέλαγος. Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ αυτό πετούσε ανάμεσα στη Ρω, κοντά στο Καστελόριζο, και στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι των τουρκικών F-16 πλησίασαν το ελικόπτερο Σινούκ όπου επέβαινε ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και του ζήτησαν να απομακρυνθεί, ισχυριζόμενοι ότι «παραβιάζει» τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, δίχως να υπάρξει επεισόδιο. Ο κ. Στεφανής είχε μεταβεί στη Ρω για τελετές αλλαγής στη διοίκηση κάποιων μονάδων.

Τι ανακοίνωσε το ΓΕΑ

Δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 που είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Dalaman εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης στις 17:29 μ.μ. “με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη Ρω προς τη Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και επέβαινε ο Αρχηγός ΓΕΣ”, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Σούδας.
Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button