ΚυπαρισσίαΤοπικά ΝέαΥγεία

Κέντρο Άθλησης και Προαγωγής Υγείας με τη στήριξη του Δήμου Τριφυλίας

ippokratis


Το Σωματείο «Κέντρο Άθλησης & Προαγωγής  Υγείας» σε συνεργασία με της Ελληνική Εταιρεία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.) και με την στήριξη του Δήμου Τριφυλίας πραγματοποίησαν  ομιλία προς το κοινό το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ημερίδα προς τους επαγγελματίες υγείας την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην Κυπαρισσία.
Ο στόχος ήταν η ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών υγείας ως προς τις αρχές, τα Θεμέλια και τους άξονες εφαρμογής της Ορθομοριακής Διατροφής.
Οι πολίτες του Δήμου Τριφυλίας που παρευρέθησαν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο ΕΠΑΛ της Κυπαρισσίας όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία προς το κοινό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πώς μέσω της σωστής Νοοτροπίας, Διατροφής και Τρόπου ζωής επιτυγχάνεται η πρόληψη για μια σειρά παθήσεων και προάγεται η αυτοΐασή τους.
Οι επαγγελματίες υγείας που παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Η εξέλιξη της Ιπποκρατείου ιατρικής στον 21ο αιώνα» την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΕΝ ΠΛΩ στην παραλία της Κυπαρισσίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον ιδρυτή της Ορθομοριακής Διατροφής κ. Γεώργιο Μηνούδη, αλλά και συνεργάτες του επιστήμονες.
Στην ημερίδα αυτή εξηγήθηκε το ότι «Δεν υπάρχουν ασθένειες, αλλά επίπεδα υγείας» και το πως  ένας ιατρός οποιασδήποτε ειδικότητας μπορεί να εφαρμόζει παράλληλα με την συμβατική θεραπεία και τα πρωτόκολλα της Ορθομοριακής Διατροφής, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερα η δράση των φαρμάκων και να μειώνονται στο ελάχιστο οι παρενέργειές τους,  με αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα υγείας και κατ΄ επέκταση βελτίωση της ποιότητας  ζωής της κοινωνίας.
Αναλύθηκε επίσης το πώς η Ορθομοριακή Διατροφή είναι η μοναδική μέθοδος πρόληψης, που εφαρμόζοντας την ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού και αποτρέπεται η εκδήλωση των παθήσεων. «Μία σταγόνα πρόληψης ισοδυναμεί με έναν τόνο Θεραπείας».
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Τριφυλίας που ως πρωτοπόρος Δήμος  φιλοξένησε  αυτό το φιλόδωρο πρόγραμμα, εντάσσοντάς το στο ετήσιο  πολιτιστικό του πρόγραμμα, και που έχει ως στόχο να πραγματοποιεί κύκλους επιστημονικών ενημερώσεων για τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και για τους επαγγελματίες υγείας.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. κ. Γεώργιο Μηνούδη και την επιστημονική ομάδα  για την εθελοντική τους  επιστημονική συνεισφορά, καθότι είναι ο πυλώνας του προγράμματος.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και τους τοπικούς παράγοντες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για την στήριξη και την παρουσία τους και στις δύο εκδηλώσεις του πρώτου κύκλου του προγράμματος.
Ευχαριστούμε το Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. του Δήμου Τριφυλίας και τους παράγοντες αυτού για την άψογη συνεργασία.
Ευχαριστούμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας του Δήμου μας που παρευρέθησαν και συμμετείχαν ενεργά με εύστοχες ερωτήσεις και στις δύο εκδηλώσεις.
Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες του ΕΝ ΠΛΩ για την άψογη φιλοξενία τους στον όμορφο χώρο που διαθέτουν.
Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς των εκδηλώσεων αυτών:
Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη
Αφοί Κατσίρου &Σια Ο.Ε
Διαμαντόπουλο Στέλιο
Συναδινός Κων/νο
Μπαρτζελιώτη Αντώνη
Αλεξανδροπούλου Νάντια
Γιαννόπουλος Ανδρέας
Στρατικόπουλος Σέμης
Μπούσουλας Θεόδωρος
Καπίρη Αναστασία-Ιωαννίδη
Κορομηλάς Ηλίας

Κέντρο Άθλησης και Προαγωγής Υγείας

Η Πρόεδρος
Αναστασία Αντωνοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button