Ελλάδα

Καιρός: «Ξεθάψτε» τα μαγιό, έρχεται «καυτό» Σαββατοκύριακο!

«Έρχεται καλοκαιρινό σαββατοκύριακο και νέο επεισόδιο σκόνης». Αυτό αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος τονίζει πως ο καιρός τις επόμενες δύο ημέρες θα είναι… για μπάνιο!

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

Σχεδόν καλοκαιρινό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μιας και ο υδράργυρος θα βρεθεί σε τιμές πολύ πιο αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή. Θα υπάρξουν ειδικά περιοχές, στην δυτική Ελλάδα περισσότερο, που η ζέστη θα είναι αρκετά έντονη για το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη.

Απουσία βροχοπτώσεων το Σάββατο και αρκετή ηλιοφάνεια
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δίνουν αραιές νεφώσεις ειδικά στα δυτικά και βόρεια το Σάββατο (και ενδεχομένως στην Κρήτη), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει μόνο η ηλιοφάνεια. Η σκόνη θα περιοριστεί κυρίως στο νότιο Αιγαίο, όπου ειδικά στην Κρήτη η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Το Σάββατο του «καλοκαιριού»
Όπως θα δείτε και από τον 1ο προγνωστικό χάρτη, οι τιμές του υδραργύρου θα θυμίσουν σχεδόν καλοκαιρινό μήνα αφού ειδικά στη δυτική Ελλάδα (από την Ήπειρο μέχρι και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο) θα αγγίξει τους 33°C! Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει σχετική ζέστη, με τον υδράργυρο τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά να φτάνει τους 30°C.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button