Αθλητικά

Καλάθης: Δεν μπορούσα να πετύχω καλάθι όλο το βράδυ, αλλά δεν απέτυχα στο σημαντικό

Ο Κέβιν Πάνγκος έστειλε στην κόλαση τον Παναθηναϊκό και ο Νικ Καλάθης στον παράδεισο. To ρολόι γράφει 4.7” και ο Παναθηναϊκός είναι πίσω με έναν πόντο (92-93). Ο Κρίς Σίνγκλετον δίνει την μπάλα στον Νικ Καλάθη και εκείνος τρέχει όσο πιο γρήγορα μπορεί από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη για να προλάβει να πετύχει το νικητήριο καλάθι. Η μπάλα μπαίνει και ο ηγέτης των «πρασίνων» – που μέχρι εκείνο το σημείο μετρούσε 1/9 δίποντα – ξεσπά: «Αυτό είναι το σπίτι μας!».

Τα φώτα στο κλειστό… έκλεισαν μετά τον «σεισμό» που προκάλεσε και όλοι οι προβολείς στράφηκαν στα αποδυτήρια και τον μεγάλο πρωταγωνιστή του επιλόγου απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Καλάθης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του που τα κατάφερε και παραδέχτηκε στη EuroLeague Greece: «Δεν μπορούσα να πετύχω καλάθι όλο το βράδυ, αλλά δεν απέτυχα στο σημαντικό!».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Ο Πάνγκος φαινόταν πως έδωσε τη νίκη στη Ζαλγκίρις, αλλά τελικά «απάντησες» με το νικητήριο καλάθι. Ένιωσες πως βρεθήκατε από την κόλαση… στον παράδεισο;

«Ο Πάνγκος έβαλε μεγάλο καλάθι! Είναι σκληρός παίκτης. Ευστόχησε μπροστά στον Γκιστ που έπαιξε σπουδαία άμυνα. Είδαμε το ρολόι να γράφει 4,7΄΄! Ο Κρις (Σίνγκλετον) απλά μου έδωσε την μπάλα κι εγώ προσπάθησα να πάω στο καλάθι όσο πιο γρήγορα γινόταν για να σκοράρω. Δεν μπορούσα να πετύχω σουτ όλο το βράδυ, αλλά είμαι χαρούμενος που δεν απέτυχα στο νικητήριο!»

-Η νίκη ήρθε μετά από μία δύσκολη βδομάδα. Δύο ήττες σερί στην Ευρωλίγκα και νίκη στη δεύτερη παράταση απέναντι στο Λαύριο…

«Τη χρειαζόμασταν αυτήν τη νίκη. Είναι μεγάλη και σημαίνει πολλά. Όχι, μόνο βαθμολογικά, αλλά και θα βοηθήσει και την ψυχολογία μας. Πάντα βοηθάει μία νίκη στην έδρα μας. Επίσης, δεν γινόταν να έχουμε τόσο μεγάλο προβάδισμα και να χάναμε το παιχνίδι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα! Όλοι μπορούν να έχουν τη βραδιά τους. Αν δώσεις αυτοπεποίθηση σε μία ομάδα στην έδρα σου θα βρει ρυθμό».

1840346

«Είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό»

-Μετά τις δύο παρατάσεις κόντρα στο Λαύριο πήρατε ακόμα μία νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο. Υπάρχει κούραση;

«Αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτή είναι η ζωή μας. Φυσικά, θα θέλαμε να τελειώνουμε ένα παιχνίδι πιο γρήγορα».

-Αλήθεια, θυμάσαι να έχεις παίξει ξανά τρεις παρατάσεις μέσα σε τρεις μέρες;

«Δεν νομίζω! Αν ανατρέξω την παιδική μου ζωή ίσως, αλλά στην επαγγελματική μου καριέρα σίγουρα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Τώρα, πρέπει να πάρουμε μία ανάσα, να ανακάμψουμε από την κόπωση και τους τραυματισμούς. Ο Σίνγκλετον παίζει με κάποιους τραυματισμούς και ο Λοτζέσκι να επιστρέψει με τη σειρά του από τον τραυματισμό του. Είδαμε, βέβαια, πως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Ο Βουγιούκας έκανε μεγάλη εμφάνιση, επίσης ο πάγκος μας έκανε σπουδαία δουλειά. Μπήκαν στο παρκέ κι έδωσαν τα πάντα».

-Τώρα, έχετε μπροστά σας ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι. Τη Δευτέρα (29/01, 19:00) περιμένετε τον Ολυμπιακό…

«Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Έχουν καλή ομάδα. Πρέπει να προστατέψουμε την έδρα μας. Θα είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button