Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Ξεκίνησε χθες το Διεθνές συνέδριο μεγάλων ταχυτήτων

Σημαντικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο βρίσκονται ήδη στην Καλαμάτα και θα επιδιώξουν, σε διεθνές συνέδριο που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Elite, να επιλύσουν προβλήματα ώστε να δεκαπλασιαστεί η ταχύτητα των ασύρματων επικοινωνιών! «Είναι το σημαντικότερο συνέδριο που έχει γίνει στην Καλαμάτα», ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση αυτής της διεθνούς επιστημονικής εκδήλωσης, που ονομάζεται IEEE SPAWC 2018 (INTERNATIONAL WORKSHOP ON SIGNAL PROCESSING ADVANCES IN WIRELESS COMMUNICATIONS).
Μαζί με το δήμαρχο μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου η Καλαματιανή δρ. Αθηνά Πετροπούλου, διακεκριμένη καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ο δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς, επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Athens Information Technology της Ελλάδας.
Η δρ. Αθηνά Πετροπούλου σημείωσε ότι ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την προσπάθεια για τη διενέργεια του διεθνούς συνεδρίου στην πόλη και ανέφερε πως η προσφορά του είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης.
Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του συνεδρίου, ανέφερε ότι οι σύνεδροι θα ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που διαπιστώνονται στην προσπάθεια να δεκαπλασιαστεί η ταχύτητα των ασύρματων επικοινωνιών.
Ο δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς τόνισε από την πλευρά του ότι ήταν εξαιρετική επιτυχία ότι κατάφερε η πόλη να πάρει το συγκεκριμένο συνέδριο, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν αυτό έχει γίνει στις πιο γνωστές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ κ.α. Πρόσθεσε ότι στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα για την 5η γενιά των δικτύων ασύρματης επικοινωνίας, επισήμανε όμως ακόμη ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν θα πέσουν οι σπόροι ακόμη και για πιο μελλοντικά άλματα της επικοινωνίας.
Ο αρμόδιος για τις νέες τεχνολογίες δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε με τη σειρά του ότι στην Καλαμάτα χτίζεται το μέλλον και επισήμανε ότι η πόλη έχει επιλεγεί, από την κυβέρνηση, μεταξύ των τριών πόλεων της χώρας στις οποίες θα δημιουργηθούν δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας 5ης γενιάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών του συνεδρίου, “η επιλογή της Καλαμάτας έγινε κατόπιν ανταγωνιστικής υποβολής υποψηφιότητας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ). Η διεξαγωγή αυτού του υψηλού κύρους συνεδρίου στην Καλαμάτα αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη τιμή, αλλά και ευκαιρία για την ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button