Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Συναυλία στα πλαίσια της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στα πλαίσια της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ο σύλλογός Μικρασιατών Καλαμάτας, διοργανώνει αφιέρωμα – συναυλία το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Δέκα τρία αστικά τραγούδια Ρεθυμνίων και Μικρασιατών του Μεσοπολέμου πλαισιωμένα από την Χορωδία και την Ορχήστρα του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Ψαραδέλλη πλαισιωμένα από αφηγηματικό λόγο γραμμένο από τον Τάσο Μπουκουβάλα.

Παράλληλα η ζωγράφος Ιωάννα Μιχοπούλου χρωματίζει τα τραγούδια και το λόγο ώστε να μεταφερθούμε νοερά μέσα σε ένα από τα δεκάδες προσφυγικά σπίτια που με αγώνες και θυσίες στήθηκαν από την αρχή για να στεγάσουν τις οικογένειες των Μικρασιατών αλλά και το μεράκι τους για ζωή και δημιουργία.

Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τον Δήμο Καλαμάτας, και την «ΦΑΡΙΣ» Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button