Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Με 2 χρόνια φυλάκισης πλήρωσε 36χρονος την κλοπή ελιών, ενώ με 21 μήνες η 56χρονη φίλη του

sakiaelies (1)


Στο Αυτόφωρο δικάσθηκαν χθες το μεσημέρι ο 36χρονος και η 56χρονη, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπή σακιών με ελιές, τα οποία μετά πήγαιναν σε ελαιοτριβείο στα Λέικα και παρήγαγαν ελαιόλαδο.
Ο 36χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου που παραστάθηκε στη χθεσινή διαδικασία, ενώ η 56χρονη αρνήθηκε και πως ήταν σύντροφοι με τον 36χρονο και πως γνώριζε για τις κλοπές.
Ωστόσο, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους και στον μεν 36χρονο για τις κλοπές επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών, τη δε 56χρονη καταδίκασε ως ηθική αυτουργό των κλοπών, αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και της επέβαλε συνολική ποινή φυλακίσεως 21 μηνών. Για τους δύο δόθηκε 3ετής αναστολή.

Από τα ελαιοτριβεία
Από τις αρχές Δεκεμβρίου ορισμένα ελαιοτριβεία διαπίστωσαν ότι είχαν αρχίσει να λείπουν σακιά με ελιές από το χώρο τους. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών ελαιοκάρπου από ελαιοτριβεία σε Μεσσήνη και Καλαμάτα.
Το απόγευμα της Κυριακής οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Καλαμάτα και έξω από το σπίτι όπου διέμεναν ο 36χρονος με την 56χρονη αυτοκίνητο τύπου «κλούβα», το οποίο είχε καταγραφεί ως ύποπτο για την κλοπή από τα ελαιοτριβεία. Σε έλεγχο που έκαναν στο φορτηγάκι βρήκαν 12 σακιά με ελαιόκαρπο, τα οποία είχαν κλαπεί το βράδυ του Σαββάτου από δύο ελαιοτριβεία του Δήμου Μεσσήνης, από την περιοχή της Πελεκανάδας και την περιοχή της  Δροσιάς.
Ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο είπε ότι ο 36χρονος παραδέχθηκε αμέσως την πράξη του και τους δήλωσε ότι η γυναίκα δε γνωρίζει τίποτα. Επίσης, ζήτησε συγγνώμη και τους αποκάλυψε μία από τις κλοπές, την οποία ακόμα δεν είχαν διαπιστώσει.
Επίσης, ο αστυνομικός είπε ότι το φορτηγό που χρησιμοποιούσε είχε δοκιμαστικές πινακίδες και το είχε νοικιάσει από μάντρα αυτοκινήτων.
Τις ελιές που έκλεβε τις πήγαινε σε ελαιοτριβείο στα Λέικα. Πλην των δύο περιπτώσεων σε Πελεκανάδα και Δροσιά που τα τσουβάλια βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, στις 4 προς 5 του μήνα από ελαιοτριβείο στα Περιβολάκια αφαίρεσε 56 σακιά με ελιές. Το βράδυ 8 προς 9 του μήνα, από το ίδιο ελαιοτριβείο στην Πελεκανάδα, είχε αφαιρέσει άλλα 14 σακιά με ελιές και από το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού στη Δροσιά 9 σακιά με ελιές
Στο ελαιοτριβείο στα Λέικα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 307 κιλά ελαιολάδου, προερχόμενο από τη σύνθλιψη του ελαιοκάρπου που είχε κλαπεί από το ελαιοτριβείο στα Περιβολάκια, ενώ εκεί βρήκαν και τα υπόλοιπα σακιά με ελιές που είχε κλέψει ο 36χρονος.

Απολογία
Στο δικαστήριο χθες κατέθεσαν και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που είχαν κλαπεί οι ελιές τους και ελαιοπαραγωγοί, ενώ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στου Δάρα είπε ότι από το σύστημα παρακολούθησης που υπάρχει στο ελαιοτριβείο είδαν ξημερώματα το φορτηγό στο χώρο του εργοστασίου και έτσι αναγνωρίσθηκε από τους  αστυνομικούς.
Η δικηγόρος του 36χρονου Δέσποινα Τσιλιβαράκη ανέφερε πως ό,τι έκανε ήταν για οικονομικούς λόγους, ενώ δεν έχει καμία άλλη παραβατική συμπεριφορά και ήδη το έχει μετανιώσει.
Στην απολογία της η 56χρονη ισχυρίσθηκε ότι τις τελευταίες μόνο μέρες φιλοξενούσε στο σπίτι της τον 36χρονο και πως είναι φίλοι τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι ζευγάρι.
Είπε πως τον φιλοξενούσε, γιατί αυτός είχε κάποια προβλήματα με την οικογένειά του και πως της είχε πει ότι οι ελιές είναι από δικά του κτήματα.
Υποστήριξε ότι δεν ήξερε τι έκανε αυτός, γιατί αυτή δούλευε μέρα και νύχτα και πως στα χαρτιά στο ελαιοτριβείο υπάρχει το όνομά της, γιατί όταν είχαν πάει, της ζήτησε να δώσει τα δικά της στοιχεία, γιατί αυτός δεν είχε ταυτότητα.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της, οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν πιστευτοί και ο  εισαγγελέας Χαρίλαος Ράπης ζήτησε την ενοχή αμφοτέρων, με την πρότασή του να γίνεται δεκτή από την έδρα του δικαστηρίου.

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button