Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Κατάρτιση Προσωπικού Ασφαλείας SECURITY στη Μεσσηνία

slide2_0


Προγράμματα κατάρτισης για το προσωπικό ασφαλείας των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας υλοποιεί το KEK ETAΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων.
Βάσει του Νόμου 2518/1997, όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν. 3707/2008, το προσωπικό ασφαλείας υποχρεούται να κατέχει άδεια εργασίας Α΄ ή Β΄ κατηγορίας, για τη χορήγηση της οποίας απαιτείται δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης ή τίτλος σπουδών συναφής προς τον τομέα της ασφάλειας. Εάν ο ενδιαφερόμενος δεν κατέχει σχετικό δίπλωμα ή τίτλο σπουδών, βάσει της υπ’ αριθ. 4892/1/76-γ΄/17-5-2010 ΚΥΑ, η άδεια εργασίας χορηγείται μετά την απόκτηση του προαναφερόμενου Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 1.
Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 105 ωρών σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)
Η υλοποίηση των προγραμμάτων γίνεται σε πιστοποιημένους χώρους κατάρτισης με τη χρήση των απαραίτητων οπτικοακουστικών βοηθημάτων (Η/Υ, video projector , προβολέας slides), με βασικό εκπαιδευτή τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα.
Με το πέρας της θεωρίας δίδεται από το φορέα η σχετική «Βεβαίωση Κατάρτισης», η οποία αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις, παρουσία εκπροσώπων του επίσημου Φορέα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το κόστος συμμετοχής για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται σε 350 ευρώ / καταρτιζόμενο.
Για πληροφορίες/συμμετοχές επικοινωνήστε με το ΚΕΚ ΕΤΑΠ Πελ/νήσου & Ιονίων Νήσων, Ηροδότου 6, Καλαμάτα, τηλ. 27210-24174.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button