Τοπικά Νέα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Τριφυλίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός- ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Τριφυλίας, σε ειδική συνεδρίαση το Δ.Σ. το βράδυ της Δευτέρας.

Εντάσεις εξέφρασαν σε τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι κατά την ψήφιση του Απολογισμού και Ισολογισμού του 2016, με κριτική για την διαχείριση του Δήμου, των έργων που δεν εκτελούνται με διαγωνισμούς όπως και την ομογενοποίηση υπηρεσιών του.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Δημοτική αρχή κατά κύριο λόγο για τις ανάγκες του Δήμου εκτέλεσε διαγωνισμούς κι όχι απευθείας αναθέσεις οπότε δεν υπάρχει υπέρβαση κόστους αλλά ούτε υπερτιμολογήσεις καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες δικλείδες υλοποίησης προμηθειών ή τεχνικών έργων.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρινόπουλος επισήμανε ότι δεν χρειάζεται μια ολόκληρη θητεία για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας η οποία παρά τις προτάσεις της μειοψηφίας δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι σήμερα. Διερωτήθηκε τι θα συμβεί σε περιπτώσεις καταπατήσεων οικοπέδων αλλά κυρίως η αξιοποίηση κτιρίων ή περιουσιακών στοιχείων όπως το Βρωμονέρι και αλλού.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως για νομιμοποιηθούν όλα τα κτήρια του Δήμου θα πρέπει ο δήμος να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα και να ασχοληθεί για μια δημοτική περίοδο μόνο με αυτό σημειώνοντας πως η επιλέγου είναι σιγά σιγά για κάθε κτήριο που συναντάμε μπροστά μας να γίνεται η διαδικασία της νομιμοποίησης και έπειτα να ακολουθεί η συμβολαιογραφική πράξη και η τακτοποίησή του.

Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως ο απολογισμός είναι μια αποτύπωση του προϋπολογισμού και δεν βάζει τις προτεραιότητες που χρειάζονται για τις ανάγκες του λαού της Τριφυλίας. Υπενθύμισε ότι πάγια τακτική ιδιωτών ήταν η προσφυγή σε αγωγές για έργα που έγιναν με προφορικές εντολές, καθώς σήμερα οι αγωγές διαπιστώνουμε ότι αγγίζουν τις 600.000 ευρώ κι επομένως έχει αρνητικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό. Αναρωτήθηκε γιατί πλέον πληρώνουμε σπασμένα άλλων εποχών.

Ο Σωτήρης Μπακούρος ανέφερε πως η συζήτηση για τον απολογισμό δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες, σημειώνοντας πως ο προϋπολογισμός και ο απολογισμός είναι ένα εργαλείο λογιστικής λειτουργία του Δήμου.
Τελικά η έγκριση ισολογισμού-απολογισμού έγινε κατά πλειοψηφία και με λευκή ψήφο από την πλευρά του Μπακούρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button