Τοπικά Νέα

Καταδίκη σε δύο άντρες και μία γυναίκα για πλαστά χαρτονομίσματα

Για παραχάραξη από κοινού πλαστών χαρτονομισμάτων και συγκεκριμένα των 50 ευρώ καταδικάστηκαν χθες δύο άντρες και μία γυναίκα από την Αθήνα, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν αλλά εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους στη δίκη που είχαν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Σε όλους έχει αναγνωρισθεί από το πρώτο δικαστήριο το ελαφρυντικό ότι έχουν επιδείξει ειλικρινή μετάνοια.
Ο ένας άντρας, που είναι κρατούμενος για άλλη αιτία στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε και για παράνομη κατοχή όπλου και συνολικά του επιβλήθηκε φυλάκιση 33 μηνών. Στον έτερο άντρα και στη γυναίκα επιβλήθηκε για την παραχάραξη ποινή φυλάκισης 30 μηνών έκαστος.
Και στους τρεις οι ποινές είναι με 3ετή αναστολή.

Σε έλεγχο της Αστυνομίας
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Μάιο του 2010, όταν τα τρία άτομα συνελήφθησαν απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Αρεόπολη – Γερολιμένα. Είχε προηγηθεί καταγγελία καταστηματάρχη (εστιάτορα) από το Γερολιμένα, ο οποίος έπεσε θύμα τους, όταν τον πλήρωσαν με πλαστά χαρτονομίσματα. Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Αρεόπολης ήταν άμεση και εντοπίστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες. Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν να κατέχουν και κατασχέθηκαν 37 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και το ποσό των 350 ευρώ.
Από την έρευνα της Αστυνομίας τότε είχε αποκαλυφθεί ότι σε έξι περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν σε συναλλαγές πλαστά χαρτονομίσματα, πέντε από αυτές στην Αρεόπολη και μία στο Γύθειο.
Πάντως, οι συνήγοροι μετέφεραν την άρνηση του δεύτερου άντρα και της γυναίκας ότι είχαν οποιαδήποτε γνώση για τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button