Κόσμος

Καταδικάστηκε η «μαύρη χήρα» που δηλητηρίαζε τους εραστές της

Με την καταδίκη της Πατρίσια Νταγκόρν σε 22 χρόνια κάθειρξη ολοκληρώθηκε η πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης χήρας της Κυανής Ακτής».

 

Η Νταγκόρν καταδικάστηκε ότι σκότωσε δύο ηλικιωμένους άνδρες και δηλητηρίασε άλλους δύο. Σύμφωνα με το δικαστήριο, επρόκειτο για τους εραστές της, από τους οποίους αποσπούσε χρήματα.

Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου στη Νίκαια υποστήριξαν ότι η «μαύρη χήρα» ήταν μια «διαταραγμένη νάρκισσος» που προσπαθούσε να πλουτίσει παραπλανώντας τους εραστές της, με τους οποίους έκλεινε ραντεβού μέσω γραφείου γνωριμιών.
Με βάση το κατηγορητήριο, ζητούσε από τους εραστές της χρήματα ή να την κατονομάσουν στη διαθήκη τους.

Η 57χρονη Νταγκόρν αρνήθηκε τις κατηγορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης. Ήδη βρισκόταν στις φυλακές, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτη και κλοπή σε ποινή πέντε ετών.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ίχνη της

Μετά από αυτή τη δίκη, η αστυνομία άνοιξε εκ νέου την έρευνα για το θάνατο του Μισέλ Νεφέλ, το 2011, ενός άντρα ηλικίας άνω των 60 ετών, που ζούσε στη Νίκαια. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι είχε στην κατοχή της Βάλιουμ και προσωπικά έγγραφα που ανήκαν σε διαφορετικούς άντρες. Ανάμεσά τους ταυτότητες, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες ιατρικής ασφάλισης.

Τα ίχνη τους οδήγησαν και σε μια άλλη υπόθεση δολοφονίας, του 85χρονου Φραντσέσκο Φιλιππόνε, που βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του το 2011, σε μια περιοχή κοντά στις Κάννες.

Λίγο πριν πεθάνει, η Νταγκόρν εξαργύρωσε μια επιταγή του, αξίας 21.000 ευρώ. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν δώρο, με στόχο να ανοίξει ένα κατάστημα κοσμημάτων.

Παράλληλα, η «μαύρη χήρα» καταδικάστηκε επειδή δηλητηρίασε δύο άλλους ηλικιωμένους 82 και 91 ετών, που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο ένας εξ αυτών δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Νταγκόρν «ήταν σαν μια ακτίδα φωτός το χειμώνα», όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε από τις αρχές του 2012, οπότε και άρχισαν να συγκατοικούν και ο γιατρός του είπε ότι βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο.

Η Νταγκόρν κατηγορήθηκε ότι του έδινε ποσότητες Βάλιουμ προσπαθώντας να του κλέψει την περιουσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button