ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Καταρρέει το κτήριο Κάμπρα απέναντι από το Κάστρο της Κυπαρισσίας

 

 

Καταρρέει και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο το γνωστό ως «κτήριο Κάμπρα» στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Κάστρου.

Το κτήριο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου, όμως δυστυχώς έχει μείνει αναξιοποίητο αν και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Οπως μας κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, τις τελευταίες ημέρες λόγω και της κακοκαιρίας, με τους δυνατούς ανέμους και τις βροχές, ένα ακόμη τμήμα από τους τοίχους και τη σκεπή του κατέρρευσε και μπάζα από το οίκημα έπεσαν στο δρόμο.

Από ευτύχημα για ακόμη μια φορά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή κάτι χειρότερο, το ζήτημα όμως είναι ότι δεν πρέπει πάντα να βασιζόμαστε στην τύχη. Μπορεί πριν μερικά χρόνια να είχε γίνει κάποια παρέμβαση για άρση της επικινδυνότητάς του και είχε ξηλωθεί μια επικίνδυνη γωνία του, όμως αυτό δεν δίνει λύση. Αν και δεκάδες φορές έχουμε ακούσει ότι θα γίνουν παρεμβάσεις, ότι θα αποκατασταθεί το κτήριο και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό, ούτε έχει ακουστεί κάτι για ένταξή του σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δυστυχώς ο χρόνος αφήνει πάνω του όλο και πιο βαθιά τα σημάδια του, καθιστώντας το εξαιρετικά επικίνδυνο. Πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς βρίσκεται σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας, όπως είναι η παλιά Ανω Πόλη με τη γραφικότητα, το Κάστρο και τα καλντερίμια της.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button