ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κατσίβελας για την ανάπλαση της Πλατείας, το Κάστρο και την αγορά της Κυπαρισσίας

Μετά από ερώτηση του συμβούλου της αντιπολίτευσης Αλέκου Κουτρουμπη σχετικά με την μελέτη ανάπλασης της Πλατείας της Κυπαρισσίας και το Κάστρο της Κυπαρισσίας ο κ. Κατσίβελας απάντησε πως πρόκειται για δύο έργα τα οποία ο Δήμος προχωράει, όμως από την στιγμή που εμπλέκονται και άλλοι φορείς θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός ο οποίος κυρίως έχει να κάνει με την χρηματοδότηση, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει και ενδιαφέρον από την δημοτική αρχή για την ανάπλαση μέρους της αγοράς της Κυπαρισσίας.

Για το Κάστρο της Κυπαρισσίας ο κ. Κατσίβελας είπε πως, «Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη που αφορά την υποστήριξη των πρανών του κάστρου. Πρόκειται για μια μελέτη που έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι η μοναδική ολοκληρωμένη μελέτη που έχει η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων αυτή τη στιγμή. Η συνεννόηση που υπάρχει, από την Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, είναι ότι θα είναι ένα έργο το οποίο θα προταθεί. Πρόσκληση αντίστοιχη προς το παρόν δεν έχει ανοίξει από το Υπουργείο Πολιτισμού γιατί αυτό θα είναι τομεακό έργο.

Για το θέμα της μελέτης για την ανάπλαση της Πλατείας της Κυπαρισσίας ο κ. Κατσίβελας είπε πως, «έχει γίνει μια κουβέντα με το Πολυτεχνείο, μας έχουν παρουσιάσει ένα σχέδιο της Πλατείας. Άλλαξε ο νομός και δεν έχει προχωρήσει σε ανάθεση αυτή η ιστορία, η μελέτη μας έχει παρουσιαστεί και είναι τώρα να δούμε πως θα γίνει η παραλαβή και με ποιο μέσον. Αυτό το οποίο έχει ενδιαφέρον για την πόλη της Κυπαρισσίας, όπως έχω πει και σε άλλο δημοτικό συμβούλιο, είναι τώρα που θα γίνει η μεγάλη αναμόρφωση του προϋπολογισμού με την προοπτική του Leader σε αυτό που θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον είναι ως προς την ανάπλαση μέρους της αγοράς της Κυπαρισσίας το οποίο είναι και αυτό σημαντικό. Μην  ξεχνάτε ότι περιμένουμε την απάντηση από το πράσινο ταμείο για την ανάπλαση της πάνω πόλης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button