ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Κινέζοι εκπαιδευτικοί στη Μεσσηνία

-e1508537350119


Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος, ξεκίνησαν οι επισκέψεις εκπαιδευτικών του Υπουργείου  Παιδείας της επαρχίας Hangzhou της Κίνας, στην Πελοπόννησο και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου έγινε τελετή υποδοχής τους, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών και γενικά θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα, με τον αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαιομετρίας κ. Νίκο Ζαχαριά και το πολιτιστικό απόθεμα της Μεσσηνίας.
Μια γενική αναφορά στον Πελοποννησιακό τουρισμό έκανε η Συντονίστρια  Έργου και Αποτελεσματικότητας και Εντεταλμένη Σύμβουλος τουρισμού και πολιτισμού κ.Αντωνία Μπούζα.

Επίσης, δόθηκαν φυλλάδια με πληροφοριακό υλικό για τη Μεσσηνία στην κινεζική γλώσσα .

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα επισκέψεων, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις Κινέζων εκπαιδευτικών στη Μεσσηνία.
Η Hangzhou είναι ένα επιχειρηματικό κέντρο και ταυτόχρονα τουριστικό κέντρο για Κινέζους και ξένους τουρίστες.
Η περιοχή της δυτικής λίμνης στη Hangzhou αποτελεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή αυτή της Κίνας.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αμέσως μετά οι εκπαιδευτικοί από την Κίνα επισκέφθηκαν το ιστορικό Δημαρχείο, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Καλαμάτα, την οποία συντόνισε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τους Κινέζους εκπαιδευτικούς, από τη Hangzhou της μεγάλης αυτής χώρας, υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2017, στο ιστορικό Δημαρχείο, η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα.

Η Αντιδήμαρχος τους παρουσίασε πτυχές από την ιστορία της πόλης, ενώ τους μίλησε και για τα αξιοθέατα της Καλαμάτας. Οι Κινέζοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν ιδιαίτερη ικανοποίηση για την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα, την οποίαν περιηγήθηκαν, ενώ αγόρασαν και τοπικά προϊόντα. Δήλωσαν μάλιστα ότι θα επανέλθουν στο μέλλον.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Nα σημειωθεί επίσης ότι οι επισκέψεις των Κινέζων εκπαιδευτικών ξεκίνησαν από το πρωί της Πέμπτης, με την επίσκεψή τους στα “Εκπαιδευτήρια Μπουγά”, όπου και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα του σχολείου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button