Τοπικά Νέα

Κινδυνεύει με ακύρωση ο διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών

Στο στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών που έχουν καταθέσει οι 68 ενδιαφερόμενοι βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας που έληξε στο τέλος Μαΐου.
Ο διαγωνισμός αφορά στα σχολικά έτη 2017-2018 (υπόλοιπο), 2018- 2019 και 2019-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.610.381,55 ευρώ.
Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αποφανθεί η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών για την προσφυγή που κατατέθηκε από Μεσσήνιο ιδιοκτήτη ταξί και αφορά στις έδρες των ταξί.
Με ένσταση, ο προσφεύγων επικαλείται ότι η συγκεκριμένη διακήρυξη έχει εκδοθεί χωρίς να γίνεται επίκληση των διατάξεων περί έδρας και δεν περιλαμβάνει τον περιορισμό αυτό. Όμως, ο σχετικός περιορισμός ισχύει καθολικά, για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στα ΕΔΧ οχήματα και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης προϋποθέτει την κατοχή από και κάθε υποψήφιο άδειας κυκλοφορίας ταξί, η οποία χορηγείται μόνο υπό τον περιορισμό της έδρας και δε νοείται άδεια χωρίς σύνδεση με έδρα.
Έχει ζητήσει, λοιπόν, να ακυρωθεί ολικά ο διαγωνισμός ή, τουλάχιστον, κατά το μέρος που αφορά τμήματα για την εκτέλεση δρομολογίων ταξί.
Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής και βάσει της προθεσμίας που υπάρχει αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.
Σε περίπτωση που η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών κάνει δεκτή την ένσταση και διατάξει την ακύρωση του διαγωνισμού, τότε το  έργο της μεταφοράς των μαθητών θα μπει σε νέους μπελάδες.
Β.Β.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button