Αγροτικά

Κινδυνεύει να χάσει και τον Ιούλιο η εξόφληση για τα Βιολογικά του 2017

Στο περίµενε θα πρέπει να µείνουν οι δικαιούχοι των Βιολογικών αφού παρά τις αρχικές «υποσχέσεις» του ΟΠΕΚΕΠΕ πως η εξόφληση του µέτρου θα πραγµατοποιηθεί έως τις 20 Ιουλίου τώρα δίνεται – άτυπα ακόµα – νέα ηµεροµηνία για τις 31 Ιουλίου.

Oι βιοκαλλιεργητές ανησυχούν βλέποντας τον χρόνο να περνά εις βάρος τους. Όπως έχει ήδη γράψει η Agrenda το ποσό της εξόφλησης υπολογίζεται περί τα 10 εκατ. ευρώ.
σγρο
Αν και η επίσηµη θέση του οργανισµού πληρωµών του υπουργείου ήταν πως η καθυστέρηση σηµειώνεται προκειµένου να αποφευχθούν λάθη, οι βιοκαλλιεργητές ανησυχούν βλέποντας τον χρόνο να περνά εις βάρος τους. Όπως έχει ήδη γράψει η Agrenda το ποσό της εξόφλησης υπολογίζεται περί τα 10 εκατ. ευρώ,

Την ίδια στιγµή έτοιµοι να προσφύγουν ακόµα και στη δικαιοσύνη εµφανίζονται πολλοί βαµβακοπαραγωγοί που έµειναν εκτός της πληρωµής «σκούπα» των 12 εκατ. ευρώ την 29η Ιουνίου. Σύµφωνα µε όσα αναφέρουν στην Agrenda παρά το γεγονός ότι ήταν δικαιούχοι της ειδικής ενίσχυσης βάµβακος (74 ευρώ το στρέµµα) δεν είδαν λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασµούς αφού – όπως πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων – δεν δικαιώθηκαν οι ενστάσεις τους (περιπτώσεις επικαλύψεων και τηλεπισκόπησης).

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που όπως µας πληροφορούν περίµεναν χρηµατικά ποσά έως και 5.000 ευρώ.

agronews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button