Αγροτικά

Κρύβουν θησαυρούς τα στοχευμένα σε ΠΟΠ, βιολογικά, αγροτουρισμό LEADER

Μία πρόσκληση ανά δράση για όλους και άλλη µία που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε προϊόντα, κατηγορίες δικαιούχων και περιοχές που εξυπηρετούν ειδικούς στόχους, επιφυλάσσουν τα προγράµµατα Leader ιδιωτικών επενδύσεων.

 

Έτσι, για παράδειγµα, στη µεταποίηση η Β. Πελοπόννησο θα στηρίξει µόνο οίνους ΠΟΠ Αγιωργίτικο Νεµέας, Μοσχοφίλερο Μαντινείας, σταφίδα Κορινθιακή, µήλα Τριπόλεως Πιλαφά (ΠΟΠ) – Ντελίσιους, ενώ η Αχαΐα τα βιολογικά προϊόντα. Από την άλλη η Λάρισα, θα προσπαθήσει να δώσει πνοή στον τουρισµό του Ολύµπου, ενώ στην Κρήτη θα έχει την τιµητική του ο εναλλακτικός τουρισµός (όχι διανυκτερεύσεις). Παράλληλα, οι νέοι κάτω των 35 ετών και οι γυναίκες του δήµου της Θεσσαλονίκης θα είναι αποκλειστικά δικαιούχοι για µία σειρά επενδυτικών δράσεων.

Αυτά είναι κάποια παραδείγµατα από τις συνολικά 47 Αναπτυξιακές Εταιρείες και αν και είναι ενθαρρυντικά ως προς το σκεπτικό, ο προϋπολογισµός (υπό διαµόρφωση) ανά δράση θα είναι λίγος για να γίνει σοβαρή δουλειά. Αναλυτικά, στις επόµενες σελίδες παρουσιάζονται πτυχές των στοχευµένων τοπικών προγραµµάτων των Αναπτυξιακών:

  • Αιτωλικής: 6.500.000 ευρώ
  • Λάρισας: 8.100.000 ευρώ
  • Β. Πελοποννήσου: 8.100.000 ευρώ
  • Θεσσαλονίκης: 13.850.000 ευρώ
  • Ηρακλείου: 13.900.000 ευρώ
  • Αχαϊας: 7.400.000 ευρώ

Τα στοιχεία προέρχονται όλα από τα επίσηµα έγγραφα των τεχνικών δελτίων προκηρύξεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button