ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Οινοποιήματα 2018

Ολοκληρώθηκαν με  επιτυχία τα Οινοποιήματα 2018, εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική οινική παράδοση και παραγωγή το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου στον υπέροχο κήπο, στον Παλιό Νερόμυλο.

Οι οινοποιοί της Τριφυλίας για δεύτερη χρονιά, σε μια δεύτερη κοινή παρουσία ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τις ετικέτες τους με γευσιγνωσίες και επικοινωνία που κρίθηκε αποτελεσματική δεδομένου ότι οι επισκέπτες ήταν οινόφιλοι με πραγματικό ενδιαφέρον για το κρασί και την εξέλιξή του. Πολλοί νέοι σε ηλικία συμμετείχαν επίσης στα δρώμενα και τις δύο βραδιές. Ο στόχος και της φετινής σύναξης των οινοποιών είναι να αναδειχθεί η αξία του συγκεκριμένου terroir με το όνομα Τριφυλία και να σχεδιασθεί μια κοινά αποδεκτή πολιτική που θα εξελίξει τον συγκεκριμένο κλάδο σε όλους τους τομείς που επηρεάζει.

Για όλα αυτά μίλησαν την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης ο γεωπόνος, διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και ειδικός Τροφίμων Πάνος Αθανασόπουλος, ο γνωστός οινοκριτικός και οινογράφος Σίμος Γεωργόπουλος και η επικοινωνιολόγος και blogger Πόπη Wallick.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας, καθώς και πολλοί γεωπόνοι και ειδικοί για το κρασί στη Μεσσηνία.

Την δεύτερη ημέρα ένα group καταναλωτών καθώς και όλοι οι οινοποιοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον μια δίωρη αναλυτική παρουσίαση επιλεγμένων Τριφυλιακών κρασιών από τον Σίμο Γεωργόπουλο.

Συμμετείχαν τα κάτωθι οινοποιεία και οινοποιοί: Κτήμα Παναγιωτόπουλου, ΝΕΣΤΩΡ Λαφαζάνης, Κώστας Πατσούρος, Θοδωρής Δερέσκος, Κτήμα Οινοτροπαί Βασίλης Καπόπουλος, COSTA NAVARINO, Κώστας Ψαραίος.

Την εκδήλωση υποστήριξε συνολικά ο Τάσος Ψυχογιός από την κάβα ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ στους  Γαργαλιάνους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button