ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Κυπαρισσία: Ολοκληρώθηκε το τσιμεντένιο τοιχίο, συνέχεια του έργου στην «Αρκαδιά»…

Image00001_1


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τσιμεντένιου τοιχίου, στο σημείο που είχε γκρεμιστεί η μάντρα στο μπαλκόνι της «Αρκαδιάς» στην Κυπαρισσία. Το έργο του τσιμεντένιου τοιχίου κατασκεύασε, σύμφωνα με τις οδηγίες, τις υποδείξεις και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, ο συμβασιούχος ΥΕ Εργατών της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Χρηστάκης Παππάς!
Όπως είναι γνωστό, για το έργο της ανάπλασης της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τμήμα της οποίας είναι και η κατασκευή της μάντρας που γκρεμίστηκε από τη θεομηνία το Σεπτέμβριο του 2016, εκπονήθηκε μελέτη η οποία εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, με όρους και προϋποθέσεις, ενώ όρους και προϋποθέσεις έχει θέσει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Παρατηρήσεις επί της μελέτης ανάπλασης έχει κάνει και περιλαμβάνονται στη γνωμοδότησή του το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου.
Η ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ, μεταξύ άλλων, έχει επισημάνει τόσο για τον αναλημματικό τοίχο όσο και το δρόμο «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα απαραίτητα αποστραγγιστικά μέτρα και αντίστοιχα στη συλλογή-απομάκρυνση των ομβρίων με την εφαρμογή κατάλληλων ρύσεων και επαρκών φρεατίων συλλογής για την απορροή τους. Επίσης, ο τύπος των στοιχείων της λιθεπένδυσης του αναλημματικού τοίχου, ο τρόπος δόμησης και η απόχρωση του συνδετικού κονιάματος θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας κατόπιν δοκιμών επί τόπου», τονίζοντας ότι «τυχόν παράβαση της απόφασης  και των σχεδίων θα επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο».
Πλέον, αναμένεται η συνέχιση των εργασιών για αποστραγγιστικά μέτρα και συλλογή – απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, με φρεάτια κ.τ.λ., η λιθεπένδυση του τσιμεντένιου τοίχου, η κατασκευή του πεζοδρομίου, όπως και «πεζούλι», για να μην πέσει κανένας άνθρωπος στο κενό…
Η.Γ. στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button