ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Περιοριστικοί όροι σε τρεις κατηγορούμενους για το κόστος ορθοπεδικών υλικών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

 

nos-kyp7


Περιοριστικοί όροι σε δύο πρώην γιατρούς του Νοσοκομείου και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα για πρώην διοικητή του Νοσοκομείου.

Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια σχετικά με το υψηλό κόστος ορθοπεδικών υλικών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κατά τα έτη 2007 – 2009, με το ύψος των δαπανών να εκτοξεύεται στα ύψη σε σχέση με τα μετέπειτα αλλά και προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι δικαστικές αρχές το ύψος των δαπανών κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009 έφτασαν τα 270.638 ευρώ, 313.478 ευρώ και 254.419 ευρώ αντίστοιχα, όταν το 2010 και 2011 οι δαπάνες ήταν 25.867 ευρώ και 56.350 ευρώ.

Η υπόθεση ήλθε στο φως μετά από καταγγελία των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Η προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε το 2014, ενώ μετά την έκδοση του πορίσματος ξεκίνησε και η τακτική έρευνα για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση από κοινού από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων τις προηγούμενες ημέρες, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε δύο πρώην γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ενώ για πρώην διοικητή του Νοσοκομείου επιβλήθηκε η παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μια φορά τον μήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button