ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

«Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»: Αντάμωμα πολιτισμών και κουλτούρας στην πλατεία των Γαργαλιάνων! [εικόνες – βίντεο]

 

1


Εντυπωσιακή έναρξη των παραστάσεων χθες βράδυ στους Γαργαλιάνους για το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες»!

Ο πολιτισμός, η παράδοση και η κουλτούρα έσμιξαν χθες βράδυ στην πλατεία των Γαργαλιάνων στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες». Η έναρξη έγινε σε θερμό κλίμα όπου οι αποστολές από το Ισραήλ, την Αρμενία, την Γεωργία, την Εσθονία, το Ανατολικό Τιμόρ και την Ελλάδα («Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας – Αριστείνου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» από την Αλεξανδρούπολη) αλλά και οι οικοδεσπότες, Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό των Γαργαλιάνων που είχε κατακλύσει από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα συγκροτήματα αρχικά συγκεντρώθηκαν στο πάρκο, μπροστά από την Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ενώ στη συνέχεια παρέλασαν μέχρι την κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων ξεσηκώνοντας τους κατοίκους με τα τραγούδια τους! Αφού συγκεντρώθηκαν στον χώρο της πλατείας, παρουσιάστηκαν οι αποστολές ξεχωριστά και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος κάθε συγκροτήματος.

Το αρχικό καλωσόρισμα έγινε από το Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ανδρέα Μπουγά όπου στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Προέδρο της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Ματθιουδάκη, τα συνέργεια του Δήμου Τριφυλίας, τα προεδρεία των τοπικών συλλογών και τους συνεργάτες του, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του, ο Δήμος, θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή η συνάντηση παράδοσης και πολιτισμών.

Οσον αφορά το πρόγραμμα των παραστάσεων, σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία της Κυπαρισσίας. Την Κυριακή το βράδυ παράσταση θα δοθεί στο Κοπανάκι και τη Δευτέρα στα Φιλιατρά. Την Τρίτη το απόγευμα στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία, με πάρτι θα γίνει η λήξη και ο αποχαιρετισμός.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα CIOFF και του International Dance Council και συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δείτε εικόνες:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button