ΠολιτικήΤοπικά Νέα

Κωνσταντινέας: «Ο φασισμός δεν θα περάσει» – Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βίαιη επίθεση

«Είναι ακραίο φασιστικό επεισόδιο για την εξέλιξη του θέματος με τη Μακεδονία, μου επιτέθηκαν λέγοντας μου ότι… πούλησα τη Μακεδονία.

Είμαι τυχερός που ζω ο φασισμός από όπου κι εάν προέρχεται δεν θα περάσει», σημείωσε ο Π. Κωνσταντινέας στην πρώτη του δήλωση από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη βίαιη επίθεση

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

“Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους”.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Για φασιστική επίθεση κατά όλων των δημοκρατικών πολιτών κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους.
Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της.

ΝΔ

“Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Tέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία”.

ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός της επίθεσης κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα.
Η χρήση βίας δεν είναι επιχείρημα, αλλά πολύ φτωχή λύση για κάθε πρόβλημα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

“Η Ν.Ε. Μεσσηνίας της ΛΑ.Ε. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας”.

Κίνημα Αλλαγής

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Πέτρος Κωνστανέας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χρηστίδης σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινεα. Οι φασιστες θα μας βρουν ολους απέναντι τους».

Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εις βάρος του Βουλευτή του Σύριζα Μεσσηνίας κ. Πέτρου Κωνσταντινέα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε έκφραση τυφλής βίας, η οποία σαφώς προκαλεί κοινωνική αναταραχή και απειλεί την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση που απειλείται η δημοκρατία, πόσο μάλλον όταν βάλλεται ένας βουλευτής που εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό στο Κοινοβούλιο, είναι χρέος μας άμεσα να αντιδράσουμε και να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σε «γνωστούς – αγνώστους» με σαφώς ιδιοτελή κίνητρα.

Αναμένουμε την ίδια στάση να τηρήσουν και οι λοιποί θεσμικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου προκειμένου να μην πληγεί το αρραγές μέτωπο της νομιμότητας και της προάσπισης της δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Καλημέρα στην αγαπημενη μου πατρίδα(Γαργαλιανοι)! Μου αρέσει η δηλωση κωνσταντινεα ότι καταδικάζει τη Βία απο οπου και αν ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ,δηλ.φασίστες έχει και ο Συριζα και ηΝ.Δ οι ΑΝΕΛ,ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ,ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΈΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΟΞΟ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button