Τοπικά Νέα

Κόντρα μεταξύ Μερκούρη και Κουτρουμπή για τη ζωαγορά Κοπανακίου

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Αντιδημάρχου Γιάννη Μερκούρη και του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Αλέκου Κουτρουμπή με αφορμή τις πρόσθετες εργασίες στη Ζωαγορά Κοπανακίου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας και συγκεκριμένα στο θέμα που αφορούσε τις πρόσθετες εργασίες στη Ζωαγορά Κοπανακίου ο κ. Κουτρουμπής κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή Κατσίβελα ότι «παραλάβατε λάθος και χρεώνεται το δήμο με πρόσθετα έξοδα» και έκανε λόγο για «κοροϊδία τέσσερα χρόνια» και ότι «πριν τέσσερα χρόνια μόνο η ηλεκτροδότηση μένει λέγατε και είμαστε κομπλέ» και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Αετού κ. Μερκούρη, ότι σε όσες φορές έχει θέσει θέμα για τη Ζωαγορά και στο δημοτικό συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή ο κ. Μερκούρης έλεγε «πριν τέσσερα χρόνια έλεγες, ηλεκτροδότηση. Τέσσερα χρόνια εδώ είμαστε κι έλεγες για την ηλεκτροδότηση». Μάλιστα ο κ. Κουτρουμπής ανέφερε για Επιτροπή του δήμου, πριν από δύο χρόνια, που πήγε να δει το έργο και να παραλάβει και είχε ατέλειες το έργο και στην Επιτροπή ήταν μέλος ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος και υπάρχουν μαρτυρίες.

Ο Αντιδήμαρχος ωστόσο σε επιστολή του με τίτλο «Πάλι αδιάβαστος ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης…..» δίνει τη δική του εκδοχή ισχυριζόμενος ότι:

Όσον αφορά τις πρόσθετες εργασίες στη Ζωαγορά Κοπανακίου και τις απαράδεκτες κατηγορίες που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτρουμπής Αλέξανδρος ότι «…οι Δημότες ξαναπληρώνουν για εργασίες που έχουν πληρωθεί αλλά δεν έχουν γίνει, από τον προηγούμενο εργολάβο» για αποκατάσταση της αλήθειας και μετά την οργισμένη αντίδρασή μου, η οποία επιμελώς παραλήφθηκε, στη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, παρακαλώ να δημοσιεύσετε τα στοιχεία που σας παραθέτω.
Μετά την οριστική παραλαβή του έργου, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, να μας χορηγηθεί άδεια λειτουργίας της Ζωαγοράς.
Σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. 45237/206669/08-08-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, έγιναν οι παρακάτω επισημάνσεις:
-Σαφής διαχωρισμός της πύλης εισόδου των ζώων στο χώρο συγκέντρωσης, από αυτόν της πύλης εξόδου
-Απαιτείται η κατασκευή και δεύτερου αποχωρητηρίου και η τοποθέτηση νιπτήρα και βρύσης στο χώρο του γραφείου του κτηνιάτρου
-Σαφής χωροθέτηση του χώρου απομονωτηρίου και του χώρου συλλογής των κοπράνων.
Όλες αυτές οι πρόσθετες εργασίες παρότι θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί
στο σχέδιο εάν ο τότε μελετητής είχε συμβουλευτεί και τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, δεν προβλέπονταν και επομένως δεν αποτελούσαν υποχρέωση του εργολάβου (σχετικό είναι και το σχέδιο του μηχανικού).
Όλα αυτά εκθέτουν το Δημοτικό Σύμβουλο που προχώρησε στις ανυπόστατες
κατηγορίες και τον καλούμε άμεσα να ανακαλέσει, διαφορετικά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα του συνιστούσαμε, πριν από κάθε καταγγελία να καταφεύγει στα επίσημα έγγραφα και να είναι ενημερωμένος.
Με τιμή
Ο Αντιδήμαρχος

Μερκούρης Ιωάννης

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας

ΖΩΑΓΟΡΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Πάντως, το ζήτημα της Ζωαγοράς Κοπανακίου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απασχολήσει -και- στο μέλλον το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button