Τοπικά Νέα

Κόντρες στο δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα

Αναφορά στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα έκανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο τονίζοντας πως μετά την ψήφιση του έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο το έργο «παίρνει» το δρόμο του, μετά την κοινή προσπάθεια του δήμου και της Περιφέρειας, αποτελώντας μια εξέλιξη η οποία ανακουφίζει τους πολίτες της περιοχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος τόνισε πως δεν θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, καθώς αποτελεί το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει, καθώς εδώ και μια δεκαετία είχε πάρει τον δρόμο του, «είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, απεντάχθηκε (χωρίς να υπάρχει δικαιολογία) έχουν πληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, είχαν πληρωθεί όλες οι μελέτες, έχει στοιχήσει η προετοιμασία του πάνω από 200.000 ευρώ, μόνο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Και για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια έβαλαν 400.000 ευρώ, που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερα τα χρήματα που θα δαπανηθούν, μετά τις εκπτώσεις», χαρακτηρίζοντας το όχι ως έργο αλλά σαν συντήρηση του δρόμου, ζητώντας να συνεχιστεί η προσπάθεια για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Κλείνοντας είπε πως, «καλοπροαίρετες όλες οι χρηματοδοτήσεις για το έργο, είναι μόνο συντήρηση όμως, ενώ υπάρχουν και άλλοι δρόμοι που χρειάζονται συντήρηση στην Τριφυλία.

Ο Σαράντος Κουκούμης είπε πως, «όσον αφορά τα μεγάλα έργα δεν θα πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι, όλα έχουν πάει προς τα πίσω, εδώ ήταν να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο και τώρα μας δίνουν ψίχουλα. Να διεκδικήσουμε να γίνει το έργο όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας απατώντας ανέφερε πως απεντάχθηκαν σημαντικά έργα από το ΕΣΠΑ του δήμου, αλλά απεντάχθηκαν και από άλλες περιοχές καθώς αυτό ήταν μια τακτική της Περιφέρειας εκείνη την περίοδο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, «το έργο απεντάχθηκε με απόφαση της Περιφέρειας και όχι με ανεπάρκεια του δήμου, είχε μπει για βγει, για τα μάτια του κόσμου. Αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή όφειλε να βρει μια οικονομική λύση για λυθεί ένα πρόβλημα, δεν πανηγύρισε κανένας. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι αυτό είναι σημαντικό, δεν θριαμβολόγησε κάνεις».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button