Κόσμος

Ο 13χρονος που είναι παγιδευμένος σε σώμα νηπίου λόγω μιας μυστηριώδους πάθησης

 

angus_1


Τα εμπόδια που βάζει σε όλους η ζωή είναι πολλά. Μια αναπηρία ή μια πάθηση, μπορεί να την κάνει πολύ πιο δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν αυτή πάθηση είναι τόσο σπάνια, που δεν έχει ούτε καν όνομα.

Ο Άνγκους Πάλμς είναι σήμερα 13 ετών και γεννήθηκε με φυσιολογικό βάρος. Όμως αργότερα μια ανωμαλία σε ένα χρωμόσωμά του, δεν του επέτρεψε να μεγαλώσει φυσιολογικά. Στα 13 του έχει ύψος 93 πόντους και ζυγίζει 14 κιλά.

Η ανάπτυξή του σταμάτησε όταν έγινε τριών ετών. Δεν έμαθε ποτέ του να μιλάει. Αυτή του η αδυναμία του προκαλεί άγχος και μερικές φορές κάνει κακό στον εαυτό του. Αν και η μητέρα του λέει πως γενικά είναι ένας χαρούμενος άνθρωπος.

Η πάθησή του είναι τόσο σπάνια, που οι γιατροί δίνουν πιθανότητες να την πάθει κάποιος , 1 στα 7 δισεκατομμύρια. Δηλαδή ίσως και να είναι ο μοναδικός στον πλανήτη που την έχει. Όταν η πάθηση του τακτοποιήθηκε για πρώτη φορά, οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα του ότι δεν μπορέσει ποτέ να περπατήσει. Ωστόσο ο Άνγκους τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος και περπατάει, με την βοήθεια της μητέρας του.

«Δεν μου είπαν ότι θα είναι σαν παιδί για το υπόλοιπο της ζωής του», είπε η μητέρα του, Τάντι. «Αλλά μου είπαν ότι ανακάλυψαν την πάθηση τυχαία και το κακό ήταν πως δεν είχαν κανένα άλλο παράδειγμα ανθρώπου που την είχε στο παρελθόν».

Η μητέρα του μαζί με τον Άνγκους επισκέφτηκαν το περασμένο καλοκαίρι την βρετανική εκπομπή «This Morning». Μπορεί οι συγκρίσεις που έκανε η μητέρα του, λέγοντας πως το σύνδρομο Down είναι «απλό» σε σχέση με τη πάθηση του γιου της να ξένισαν τους θεατές, αλλά ο Άνγκους που χαμογελούσε συνέχεια, κατάφερε να τους κερδίσει. Κατά την πεντάλεπτη συνέντευξη, έδειξε τον τρόπο κάνει νοήματα με τα χέρια για να επικοινωνήσει με τους υπόλοιπους. Όπως η παρακάτω, που την χρησιμοποιεί για να δείξει ότι είναι χαρούμενος.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά με αναπηρία στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά η πάθηση του Άνγκους είναι μοναδική. Είναι μοναδικός έτσι κι αλλιώς βέβαια», είπε η μητέρα του. Η παρουσία του στην εκπομπή ενέπνευσε πολύ κόσμο και τα θετικά σχόλια ήταν πολλά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button