Αγροτικά

Λάθος χρώμα για τη σφραγίδα «ΕΛΛΑΣ» στο κρέας είχε ανακοινώσει το υπουργείο – το σωστό είναι το μπλε

Από μπλε έγινε κόκκινη και μετά ξανάγινε μπλε, συγκεκριμένα «τυρκουάζ». Η σφραγίδα που αναγράφει την ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ» στα σφάγια αιγοπροβάτων και άλλων ζώων ήταν πάντοτε σε σχήμα παραλληλόγραμμο και είχε χρώμα μπλε. Πριν λίγες μέρες, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με υπογραφή του γενικού γραμματέα, Νίκου Αντώνογλου, εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία έλεγε: “Με σκοπό την ομοιόμορφη επισήμανση των σφάγιων ελληνικής καταγωγής και με ευθύνη των επιχειρήσεων, αυτή θα γίνεται με χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος και με την εγκεκριμένη για τρόφιμα χρωστική Ε129 (ερυθρό ALURA), εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ».”

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί έγινε αυτό το λάθος και γιατί έπρεπε να αποπροσανατολιστεί η αγορά παραμονές του Πάσχα. Μάλιστα, πολλά δημοσιογραφικά sites δεν το πρόσεξαν καν και έγραφαν περί «μπλε σφραγίδας», παρόλο που η ανακοίνωση μιλούσε για ερυθρό.

Σήμερα, το υπουργείο έστειλε, όπως αναφέρει σε νέα ανακοίνωση, “σε ορθή επανάληψη συνημμένη την εγκύκλιο, που αφορά στην ομοιόμορφη επισήμανση των σφάγιων ελληνικής καταγωγής και με ευθύνη των επιχειρήσεων, αυτή θα γίνεται με χρήση σφραγίδας παραλληλόγραμμου σχήματος και με την εγκεκριμένη για τρόφιμα χρωστική Ε133 (λαμπρό κυανούν) χρώματος «τυρκουάζ», εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ»”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button