ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Λιμάνι Κυπαρισσίας: Eγκατάλειψή της επένδυσης βλέπουν οι αλιείς- ήττα της πόλης λένε κάτοικοι

ΟΡΓΗ επικρατεί τόσο στους αλιείς και πολίτες της Κυπαρισσίας για την απαξίωση άλλη μια φορά του λιμανιού της Κυπαρισσίας, καθώς παρά τα παχιά λόγια, τις διαχρονικές ευθύνες, το έργο αφέθηκε στην τύχη του με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του τόπου.

Πολίτες στην παραλιακή ζώνη βλέπουν να ξηλώνεται ο προσήνεμος μόλος, να βουλιάζουν σκάφη και ο κυματισμός να διαλύει τις υποδομές που κατασκευάστηκαν χωρίς να παρέχουν καμία ασφάλεια.
Ο γραμματέας του συλλόγου Ερασιτεχνών αλιέων Νάσος Σμέρδης σε ερώτησή μας για το θέμα τόνισε μεταξύ άλλων ότι “παρόλες τις προσπάθειες και τους αγώνες που έχουν γίνει προκειμένου η περιοχή μας να έχει ένα αξιόπιστο λιμάνι όπου θα μπορούν πέρα από την αλιευτική δραστηριότητα να προάγει και την τουριστική διάσταση αξιοποίησής του, με έντονη δραστηριότητα, αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια εγκατάλειψη της επένδυσης και την μόνη ευθύνη φέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εταιρίες που είχαν εμπλακεί στην κατασκευή του”.

ΑΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συμπλήρωσε ότι “το επόμενο βήμα αν δεν προστατευθεί άμεσα το έργο, θα είναι η πλήρη κατάρρευσή του και συνεπώς η ακύρωσή του, οπότε δεν θα έχουμε λιμάνι”. Κατέληξε λέγοντας ότι “δυστυχώς βλέπουμε ένα έργο που θα ήταν ανάσα οικονομική για την πόλη μας, προσελκύοντας επενδύσεις διαπιστώνουμε ότι τελικά καταλήγει σε μια μεγάλη ήττα για την περιοχή μας που αν δεν την αντιμετωπίσουμε άμεσα θα επωμιστούμε όλοι τις ευθύνες μας”. Είναι λυπηρή η κατάσταση που διέρχεται η πόλη το 2018 χωρίς να έχει υλοποιηθεί κανένα μεγάλο έργο πνοής, επιβεβαιώνοντας ότι “είμαστε στο ίδιο έργο θεατές καθώς με την πρόσφατη θαλασσοταραχή βούλιαξαν ξανά σκάφη και βάρκες”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button