Κόσμος

Λύθηκε το μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων»; Η τρομακτική θεωρία του «αδίστακτου κύματος» [ΒΙΝΤΕΟ]

Υποψηφιότητα να ρίξει φως στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων βάζει μία ακόμη θεωρία που είδε το φως της δημοσιότητας, δίνοντας παράλληλα τροφή στους απανταχού συνωμοσιολόγους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, «αδίστακτα κύματα ύψους 100 ποδιών» ενδέχεται να ευθύνονται για ορισμένες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο μυστηριώδες αυτό θαλάσσιο κομμάτι μεταξύ Φλόριντα, Πουέρτο Ρίκο και Βερμούδων.

Μια ομάδα, μάλιστα, από το Πανεπιστήμιο Southampton αναπαράστησε τα «ακραία κύματα» για το ντοκιμαντέρ «The Bermuda Triangle Enigma» του Channel 5, ενώ κατασκεύασε και ένα μοντέλο του USS Cyclops, του τεράστιου σκάφους που εξαφανίστηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων το 1918, με αποτέλεσμα το θάνατο (;) 306 ανθρώπων.

Το Cyclops ήταν ένα σκάφος 542 ποδιών που μετέφερε άνθρακα στα αμερικανικά πολεμικά πλοία, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έπλεε από την Bahia στο Salvador, στη Βαλτιμόρη, όταν εξαφανίστηκε το 1918, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε συντρίμμια, αλλά ούτε κάποιο λείψανο από τους 306 επιβαίνοντες.

Παράλληλα, πολλοί πιστεύουν ότι το γεγονός πως το σκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου σημαίνει ότι ήρθε αντιμέτωπο με κάτι ξαφνικό και κυρίως… υπερφυσικό!

Σύμφωνα με τον Dr Simon Boxall, το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι το σημείο όπου συναντώνται τρεις μαζικές καταιγίδες από διαφορετικές διευθύνσεις, σχηματίζοντας τεράστια «αδίστακτα κύματα».

«Υπάρχουν καταιγίδες στα βόρεια και τα νότια που συναντώνται. Και αν υπάρχουν και άλλες από τη Φλόριντα μπορούν να αποτελούν έναν δυνητικά θανατηφόρο σχηματισμό αδίστακτων κυμάτων. Είναι απότομα, είναι ψηλά. Έχουμε μετρήσει κύματα που υπερβαίνουν τα 30 μέτρα», τονίζει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα κύματα αυτά θα μπορούσαν να σπάσουν μια βάρκα στα δύο.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως αυτή η θεωρία… μπάζει νερά, αφού δεν εξηγεί τι συνέβη με τα αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

 

 

ΠΗΓΗ: newsbomb

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button