Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Μάγεψε η Πολυφωνική Πάτρας στο Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά [εικόνες – βίντεο]

1


Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε στα Φιλιατρά η συναυλία της Μικτής Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, στην εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού διατηρητέου μνημείου της Παναγίας της Βλαχέρνας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 12 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

Με μια μεγαλειώδη συναυλία από 100 μουσικούς και χορωδούς παραδόθηκε στο κοινό το Βυζαντινό Μνημείο της Εκκλησίας της Παναγίας της Βλαχέρνας μετά τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του. Αξίζει να σημειωθεί πως το μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας είναι το τρίτο μνημείο που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται στο Δήμο Τριφυλίας μετά το Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και το Ναό της Ανάληψης στα Φιλιατρά.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριφυλίας περιηγήθηκαν στους χώρους του Ναού, ενώ ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έγιναν στα πλαίσια της ανάδειξης του μνημείου. Στην εκδήλωση έγινε παράλληλη έκθεση φωτογραφίας της ιστορικής διαδρομής του Ναού.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών κ. Βιβή Παντελάκη, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα. Παντελάκη, η Περιφέρεια δια μέσου του κ. Τατούλη, θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση της ανάδειξης του Ιερού Ναού καλύπτοντας τα έξοδα αντικατάστασης του τέμπλου.

Η Μικτή Χορωδία υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της, κ. Σταύρου Σολωμού, πλαισιωμένη από τον κ. Λούση Χριστοδούλου στο πιάνο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Μαέστρου της, κ. Γιώργου Μπουρδόπουλου, παρουσίασαν ένα πολυποίκιλο ελληνικό και ξένο μουσικό πρόγραμμα, τραγούδια σπουδαίων συνθετών και κομμάτια από το θέατρο και τον κινηματογράφο, σε μία μοναδική ακουστική εμπειρία.

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ερμήνευσε τα έργα: ‘’LACRIMOSA’’, από το REQUIEM KV 626, WOLFGANG AMADEUS MOZART, ‘’CANTIQUE DE JEAN RACINE’’ Op. 11, GABRIEL FAURE, ‘’ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ’’, Στίχοι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΛΑΖΑΡΟΣ ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ, ‘’ΑΠΡΙΛΗΣ’’, Στίχοι: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Από το: ‘’Τραγούδι του νεκρού αδερφού’’, ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ και ‘’Σ’ ΑΓΑΠΩ’’, Παραδοσιακό τραγούδι της Σμύρνης, Επεξεργασία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΙΔΗΣ.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ερμήνευσε τα έργα:

 ‘’ΤΗΕ NEW WORLD SYMPONY’’, ANTONIN DVORAK, ‘’ALADDIN’’, [Arabian Nights- Friend like me- A whole new world], Επεξεργασία: MICHAEL SWEENEY, ‘’PETITE FLEUR’’, SIDNEY BECHET, Επεξεργασία: KURT SORBON, Σόλο σαξόφωνο: Φώτης Μαυρουδής, ‘’JESUS CHRIST SUPER STAR’’, ANDREW LLOYD WEBBER, Επεξεργασία:WILLY HAUTVAST, ‘’TIME TO SAY GOODBYE’’, FRANCESCO SARTORI, Επεξεργασία: JOHN GLENESK MORTIMER, ‘’THEMES FROM 1812 OVERTURE’’, PETER TCHAIKOVSKY, Επεξεργασία: JOHNNIE VINSON, ‘’WHAT A WONDERFUL WORLD’’, GEORGE DAVID WEISS & BOB THIELE, Επεξεργασία: RICHARD SAUCEDO, ‘’MALAGUENA’’, ERNESTO LECUONA, Επεξεργασία: PAUL LAVENDER, ‘’PIRATES OF THE CARIBBEAN’’,[The Medallion Calls- The black Pearl- One last shot- He’s a Pirate], KLAUS BADELT, Επεξεργασία: MICHAEL BROWN, ‘’ΜΗ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ, ‘’ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΟΡΟΣ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ και ‘’ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ’’, ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ, Επεξεργασία: ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΤΣΙΟΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελής Επιχείρηση με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button