Τεχνολογία

«Μέχρι το 2045 οι άνθρωποι θα παντρεύονται ανδροειδή»

Ο ρομποτιστής David Hanson θέλει να φέρει ακόμα πιο κοντά μηχανές και ανθρώπους

Ένας εξπέρ στα ρομπότ, πιστεύει ακράδαντα ότι σε λίγες δεκαετίες οι άνθρωποι θα είναι έτοιμοι να παντρεύονται ανδροειδή. Ο David Hanson, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο δημιουργός της Σοφίας, αποκάλυψε το όραμά του για το μέλλον των ανθρωποειδών ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

Οι άνθρωποι ήδη ερωτοτροπούν σεξουαλικά με τα ρομπότ, οπότε το επόμενο βήμα για τον Hanson θα είναι το μυστήριο του γάμου-όπως αναφέρει σε σχετική νέα μελέτη. Ο ίδιος κρίνει ότι τα ανδροειδή θα αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους έως το έτος 2045. Αυτό σημαίνει και το δικαίωμα στο γάμο, της ιδιοκτησίας ακινήτων και της ψήφου… Η τελευταία μελέτη του γνωστού ρομποτιστή τιτλοφορείται «Entering The Age Of Living Intelligent Systems and Android Society» και κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη PlayStation για το επερχόμενο παιχνίδι «Detroit: Become Human».

Ο David Hanson με τη Σοφία

Ο επιστήμονας πάντως, προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι στο μέλλον, θα συνεχίσουν να φέρονται στα ρομπότ σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ακόμη και αν έχουν την ίδια νοημοσύνη.

«Καθώς οι απαιτήσεις των ανθρώπων για γενικότερα ευφυή μηχανήματα, ωθούν στην πολυπλοκότητα των ανδροειδών, θα υπάρξει ένα σημείο ανατροπής όπου τα ρομπότ θα ξυπνήσουν και θα επιμείνουν στα δικαιώματά τους για καλύτερη ζωή», λέει ο Hanson ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός όταν σύστησε στην ανθρωπότητα τη Σοφία, ένα ανδροειδές τεχνικής νοημοσύνης. Η Σοφία, έχει την ικανότητα να συνομιλεί με ανθρώπους, να κινείται στο χώρο -και φυσικά κλείνει το μάτι στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button