Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Μήνυση στον Ηλία Κανάκη θα υποβάλλει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος

1922075


Μήνυση για ηθική βλάβη θα υποβάλει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος στον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Κανάκη, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, σύμφωνα με απόφαση που κατά πλειοψηφία έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στην πρόσφατη συνεδρίασή της, με τον Γιώργο Ζεργιώτη να καταψηφίζει και την Σοφία Αποστολοπούλου να δηλώνει λευκό.
Η μήνυση αφορά την αναφορά που ο Ηλ. Κανάκης είχε κάνει στις εισαγγελικές αρχές -και την οποία δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης- σχετικά με την προμήθεια από τον δήμο βιβλίων για τα ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών).
Η Επιτροπή υιοθέτησε, κατά πλειοψηφία, την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, η οποία εκτιμά ότι “συντρέχουν λόγοι όπως υποβληθεί από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος μήνυση και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη την οποία υπέστη το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και κατά του κ. Ηλία Κανάκη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του αναφορικά με το εν λόγω θέμα, αλλά και κατά παντός άλλου προσώπου, του οποίου θα προκύψουν ευθύνες κατά την από μέρους των εισαγγελικών αρχών ποινική διερεύνηση της υπόθεσης (π.χ. οδηγού φορτωτικής εταιρείας)”.

Καταψηφίζοντας, ο Γ. Ζεργιώτης υποστήριξε πως ο Ηλ. Κανάκης “προσπάθησε να βοηθήσει σαν ελεγκτικός μηχανισμός σε σχέση με τα βιβλία και τα ΚΔΑΠ. Εάν τα βιβλία ήρθαν αργότερα, θα πρέπει κάθε πακέτο να έχει και το αντίστοιχο ακριβές παραστατικό”. Παράλληλα, επικαλούμενος δήλωση που νωρίτερα είχε κάνει στην Επιτροπή ο δημοτικός σύμβουλος Περικλής Κοντογόνης, ότι “τα υπόλοιπα βιβλία ήρθαν από τον προμηθευτή αργότερα Τρίτη – Τετάρτη”, παρατήρησε ότι τα εν λόγω υπόλοιπα βιβλία ήρθαν και παραλήφθηκαν χωρίς παραστατικά.
Από την πλευρά της, η Σοφία Αποστολοπούλου επισήμανε ότι “διαφωνεί και με τις δυο πλευρές για την πολιτική τους, όπως επίσης διαφωνεί με την ποινικοποίηση της πολιτικής δραστηριότητας. Ο κόσμος, όμως, θα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει” κατέληξε. Ως προς τους υπόλοιπους συμβούλους, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ο Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “πριν κάνουμε οτιδήποτε, όλες οι πλευρές θα πρέπει να το σκεφτόμαστε. Ο κ. Κανάκης προσπάθησε να βοηθήσει”, ενώ ο Γιώργος Μπαχούμας παρατήρησε ότι “στον δήμο υπάρχει ειδική επιτροπή παραλαβής γι’ αυτά και η Επιτροπή δεν τα παρέλαβε. Επρεπε να είχε εξελιχθεί το θέμα και μετά να γίνει ό,τι γίνει”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button