Τοπικά Νέα

“Μαθητικό μπλόκο” στην Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών

«Μπλόκο» από μαθητές, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, είχε στηθεί χθες το πρωί στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, για καλό σκοπό

Η δράση έγινε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας και στην οποία εντάχθηκαν πρωτοβουλίες για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη επίσκεψη από κλιμάκιο του Α.Τ. Τριφυλίας στο σχολείο, με επικεφαλής τον υποδιοικητή του Τμήματος Αστυνόμο Β’ Βασίλη Παρασκευόπουλο, και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά πεζών, οδηγών και επιβατών, και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράςΠαράλληλα προβλήθηκε σχετικό υλικό. Την ενημέρωση την παρακολούθησαν 270 μαθητές του σχολείου.

Χθες το πρωί δεκαπενταμελής ομάδα μαθητών από κοινού με κλιμάκιο του Α.Τ. Τριφυλίας με επικεφαλής τον κ. Παρασκευόπουλο μετέβησαν  σε ασφαλές σημείο της Ε.Ο. Πύργου-Μεθώνης στη θέση «Πανηγυρίστρα» στην Κυπαρισσία, όπου πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές έρευνα σε δείγμα περίπου 150 διερχόμενων οδηγών, σχετικά με την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας – τα αποτελέσματα της οποίας θα τα επεξεργαστούν οι μαθητές και θα τα ανακοινώσουν.

Ενας εκ των ερωτηθέντων οδηγών ήταν και ο υποδιευθυντής της Δ.Α. Μεσσηνίας, αστυνομικός διευθυντής Παναγιώτης Μάνδαλος, ο οποίος εκείνη την ώρα κατευθυνόταν στους Χριστιάνους ως εκπρόσωπος της υπηρεσίας του στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Να σημειώσουμε ότι την επόμενη Τρίτη 22 του μηνός στις 10 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί παρόμοια επίσκεψη στο Γυμνάσιο Φιλιατρών. Έτσι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής δείχνουν τον κοινωνικό τους χαρακτήρα και τον ενεργό τους ρόλο παρέχοντας ουσιαστική ενημέρωση στην κοινωνία.

 

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button