ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Μαραθόπολη: Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε καλό κλίμα για τα προβλήματα της κοινότητας

Συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού και ανοιχτή συζήτηση επί των προβλημάτων έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου στο πρώην Δημοτικό σχολείο στη Μαραθόπολη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας, Γ. Μίγγα, και του Τοπικού Συμβουλίου. Παρόντες ήταν θεσμικά όργανα, επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες. Το παρών έδωσε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ιωάννης Κατσούλας ο οποίος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ το κεντρικό θέμα το οποίο απασχόλησε δεν ήταν άλλο από αυτό της  καθαριότητας. Από όλους τονίστηκε το γεγονός πως η προσπάθεια θα πρέπει να είναι ομαδική καθώς τα προβλήματα της καθαριότητας δεν αγγίζουν μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες. Από την πλευρά του ο κ. Κατσούλας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως από φέτος, μετά την αγορά δύο απορριμματοφόρων από την πλευρά του δήμου, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται καθημερινά στην Μαραθόπολη. Ζήτησε την συμμετοχή όλων στα προβλήματα που υπάρχουν, τονίζοντας πως προβλήματα υπάρχουν παντού.

Θέμα έθεσαν ορισμένοι από τους κάτοικους και για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη πρόταση.

Κουβέντα έγινε και για τις προετοιμασίες της εορτής του Πάσχα, ενώ τονίστηκε από όλους πως θα πρέπει να συνεχιστούν και να εμπλουτιστούν έθιμα, όπως το κάψιμο του Ιούδα, ενώ για την περιφορά του επιταφίου, από την στιγμή που δεν μπορεί να γίνει δια θαλάσσης, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να γίνει με τη συνοδεία βαρκών.

Όσον αφορά τις υποδομές, συζήτηση έγινε για την υπό διάλυση παιδική χαρά που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας και αποτελεί κίνδυνο, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση στους χώρους αθλοπαιδιάς, όπως το γήπεδο μπάσκετ και ποδόσφαιρου, όπου έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Τέλος, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να ακουστούν οι τελικές προτάσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Δήμο Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button