Αγροτικά

Μαχητικό αεροσκάφος έριξε κατά λάθος βόμβα δίπλα σε αγροτικό συνεταιρισμό

Ένα Μιράζ 2000D έριξε κατά λάθος μία – ψυχαγωγική – βόμβα χωρίς εκρηκτικά στο γαλλικό χωριό Nogent-sur-Vernisson. Την Τρίτη, 10 Απριλίου, η βόμβα από το Μιράζ έπεσε πάνω στο εργοστάσιο Faurecia, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό των παραγωγών του Gâtinais La Meunière. «Πέρασαν δύο μαχητικά αεροσκάφη και ακούσαμε ένα τεράστιο μπαμ», εξηγεί ο διαχειριστής του συνεταιρισμού, Anthonin Bourgerette.

«Η σύγκρουση ήταν σχετικά δυνατή και ο θόρυβος που προκάλεσε ξεπέρασε το θόρυβο των δύο αεροπλάνων, που περνούσαν. Είδαμε να καταφτάνουν οι πυροσβέστες και οι στρατιώτες. Στην αρχή μας έδωσαν εντολή να αποκλείσουμε το χώρο, αλλά μετά μας είπαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό», διηγείται ο υπάλληλος του συνεταιρισμού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορίας, Olivier Celo, εξήγησε ότι «ένα ζευγάρι Μιράζ 2000D απογειώθηκε από τη Nancy για ψυχαγωγικούς σκοπούς, οπλισμένα με βόμβες από πλαστικό και μέταλλο, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί όλη η εκρηκτική ύλη».

Ο κ. Celo, στη συνέχεια επιβεβαίωσε το συμβάν.

Πηγή: lafranceagricole.fr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button