Τοπικά Νέα

Μεγάλη επένδυση ενοικίασης οχημάτων απέναντι από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

 

HERTZ


Ήδη αγοράστηκε από διεθνή εταιρία έκταση άνω των 8 στρεμμάτων

Τη μεγάλη ανάπτυξη που έρχεται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πέραν αυτής που ήδη έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι διαβλέπει διεθνής εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των αυτοκινήτων, καθώς ετοιμάζει μεγάλη επένδυση κοντά στον αερολιμένα.
Τα τελευταία χρόνια η αύξηση που έχει καταγραφεί στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου, είναι από τις μεγαλύτερες τις χώρες και κάθε χρόνο προστίθενται προορισμοί, τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού.
Δυστυχώς, όμως οι υποδομές του αεροδρομίου παραμένουν σχεδόν τριτοκοσμικές μη μπορώντας να παρέχει ακόμα τις υπηρεσίες που θέλει και πρέπει.

Αγοράσθηκαν οι εκτάσεις
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ», μεγάλη, διεθνής εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των οχημάτων και έχει αναπτυχθεί με επιτυχία στην Ελλάδα από το 1962, ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με τις παραπάνω  πληροφορίες   ολοκληρώθηκαν  ήδη οι διαδικασίες αγοράς δύο εκτάσεων, συνολικού εμβαδού   8 στρεμμάτων  στην περιοχή της «Καρυδιάς»   απέναντι από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Στόχος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης μονάδας εξυπηρέτησης οχημάτων κυρίως για ενοικίαση αλλά και για στάθμευση. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία διαβλέπει ένα μεγάλο μέλλον για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, χωρίς ακριβώς ακόμα να γνωρίζουμε πως αλλιώς μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις εκτάσεις , οι οποίες  ήδη τις ανήκουν.

Τώρα αποφάσεις
Ωστόσο, οι εξελίξεις αυτές,  εκτός από το να χαροποιήσουν τους αιρετούς όλων των πολιτικών βαθμίδων, πρέπει και να τους προβληματίσουν και κυρίως να τους κινητοποιήσουν για την αναβάθμιση του αεροδρομίου που χρόνια τώρα είναι ζητούμενο, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί.
Οποιεσδήποτε παρεμβάσεις έχουν γίνει αυτά τα χρόνια στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα, δεν είναι ούτε καν πυροσβεστικές. Η τελευταία παρέμβαση στις υποδομές του αεροδρομίου έγινε το 1991 με μία πολύ μικρή αναβάθμιση το 2002. Τώρα έχει επιτευχθεί το μεγάλο στοίχημα και από 30.000 επισκέπτες, έχει ξεπεράσει το φράγμα των 250.000 επιβατών.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο ενέταξε  στο πρόγραμμά της έργο αναβάθμισης για χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ, αλλά ποτέ δεν προχώρησε καθώς δεν ετοιμάσθηκαν και δεν παραδόθηκαν οι μελέτες που έπρεπε να είχε συντάξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λόγω της πολυπλοκότητας των αδειοδοτήσεων που χρειάζονται, όπως έχει ανακοινωθεί.
Στη νέα προγραμματική περίοδο που πλέον τρέχει, δεν προβλέπεται κανένας κωδικός για χρηματοδότηση τέτοιων έργων. Έτσι, η περιφέρεια από την πλευρά της έχει ζητήσει ή την υλοποίηση των έργων από το τομεακό πρόγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου ή να ακολουθηθεί ο δρόμος των ΣΔΙΤ.
Το θέμα είναι πως, όποιος δρόμος και να ακολουθηθεί, πρέπει να αποφασισθεί επιτέλους και να μην αφήσουμε ως Μεσσηνία  ακόμη  μια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button