Τοπικά Νέα

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επιδοτήσεων LEADER στη Μεσσηνία

Κατατέθηκαν προτάσεις με προϋπολογισμό πενταπλάσιο από το ποσό που προκηρύχθηκε

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για έργα δημοσίου χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιεί η Αναπτυξιακής Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν δήμοι και φορείς της Μεσσηνίας για το πρόγραμμα LEADER, υποβάλλοντας 37 προτάσεις (15 από δήμους και 22 από φορείς) με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5 εκ. ευρώ. Αυτό είπαν στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου η αντιπεριφερειάρχης  Αντώνια Μπούζα, ο πρόεδρος της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” Γιάννης Αργυράκης και ο συντονιστής του προγράμματος  LEADER Ηλίας Σπαρτιάνος.

Καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος  LEADER δεν ξεπερνά τα 1,2 εκ. ευρώ, οι υπηρεσίες της “Αναπτυξιακής Μεσσηνίας” θα επιλέξουν με τεχνικοοικονομικά κριτήρια τα σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button