Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Μεθώνη: Με επιτυχία η έναρξη της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης του Απόδημου ελληνισμού

7731baaa0beb6f198e5bf501aea92b29_XL


Με αθρόα συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού στην Μεθώνη, από όπου Έλληνες πρωτοπόροι το 1668 έφυγαν για την Αμερική. Οι εκδηλώσειςσυνεχίστηκαν τις επόμενες μέρες, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκεστον μόλο της Μεθώνης όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνων εις μνήμην του «Έλληνα Μετανάστη» και στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες με θέμα τον απόδημο ελληνισμό στην τάφρο του κάστρου της Μεθώνης καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Μεθώνης.

Ουσιαστικά, οι 3ήμερες αυτές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στον Έλληνα και την Ελληνίδα της διασποράς και ο σκοπός τους ήταννα καταδείξουν και να αναδείξουν την πορεία και εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού καθώς και να προωθήσουν την σύνδεσή του με την πατρική γη.

Ο Δήμαρχος και Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «HismajestytheGreekImmigrant” κα Ρυσσάκη Μαίρη για την άψογη συνεργασία, δήλωσε τα εξής : « Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που φέτος διοργανώνουμε την έναρξη της 4ης Συνάντησης του Απόδημου Ελληνισμού στον δήμο μας. Είναι γεγονός πως στο παρελθόν πλήθος κόσμου μετανάστευσε από την περιοχή μας προς διάφορους προορισμούς του κόσμου, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Δυστυχώς, σήμερα οι νέοι μας αναγκάζονται και πάλι να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε χώρες του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό πασχίζουμε καθημερινά να βρίσκουμε λύσεις και να δημιουργούμε κίνητρα και υποδομές για τα παιδιά μας. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, αισθανόμαστε βαθιά υπερηφάνεια για τους απόδημους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και συνεχώς αποδεικνύουν πως δεν φημιζόμαστε τυχαία για την διάνοια και τις αρετές μας.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button