Αστυνομικά

Μεσσηνία: Ρεκόρ με 4.000 χασισόδεντρα, σχεδόν 1.000 οι κρατούμενοι πρόσφυγες-μετανάστες

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το 2017 ήταν μια καλή χρονιά όσον αφορά τους δείκτες της εγκληματικότητας και παραβατικότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στη Μεσσηνία, όμως το 2018 πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη. Αυτό προκύπτει από το σύντομο απολογισμό που έκανε ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, το μεσημέρι, κατά την κοπή της πίτας της Διεύθυνσης, παρουσία όχι μόνο του αστυνομικού προσωπικού αλλά και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων…

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Αστυνομίας, το ιδιαίτερα πιεστικό πρόβλημα του 2017 ήταν το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών που κρατήθηκαν από την Αστυνομία. Σημείωσε ότι το περασμένο χρόνο ο αριθμός των κρατούμενων πλησίασε τους 1.000 ενώ το 2016 ήταν κάτι λιγότερο από τους μισούς και συγκεκριμένα 535.

Επίσης ο κ. Πούπουζας ανέφερε ότι το 2017 εξαρθρώθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας 15 εγκληματικές οργανώσεις με δραστηριότητα στα ναρκωτικά, στις κλοπές και στις διαρρήξεις ΑΤΜ τραπεζών.

Πρόσθεσε ότι τον περασμένο χρόνο η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας έκανε ρεκόρ κατάσχεσης χασισόδεντρων, τα οποία έφτασαν περίπου τα 4.000.

Ακόμη ανέφερε ότι το 2017 οι κλοπές ήταν μειωμένες κατά 24% έναντι του 2016, ενώ δεν υπήρξε καθόλου βαριά εγκληματικότητα.

Τέλος ο κ. Πούπουζας σημείωσε ότι το 2017 έγιναν από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας 2.829 συλλήψεις για διάφορες αιτίες, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας κρατήθηκαν 1.600 άτομα.

Ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών για το έργο του και ζήτησε να συνεχίσει ανάλογα και το 2018, τονίζοντας ότι η διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών είναι προαπαιτούμενο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

Ευχαρίστησε ακόμη ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας τους Δήμους και τους δημάρχους της Καλαμάτας, της Πύλου-Νέστορος και της Τριφυλίας, για τις ενέργειές τους όσον αφορά τη διαχείριση των κρατούμενων προσφύγων και μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ιδιαίτερα για την εξασφάλιση μαγειρεμένης τροφής αυτών των ανθρώπων, όπως και του Ερυθρού Σταυρού για την παροχή φροντίδας.

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, που υπογράμμισαν την καλή συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομία, την οποία απέδωσαν και στην καλή επικοινωνία με τα πρόσωπα που την εκπροσωπούν. Επιπλέον η κ. Αλειφέρη υπογράμμισε την αναφορά του διευθυντή Αστυνομίας για τη συμβολή του 9ου Συντάγματος Πεζικού στη διαχείριση των κρατούμενων προσφύγων-μεταναστών και με έμμεσο τρόπο τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του και για λόγους όχι μόνο στρατιωτικούς.
Στ.Μ. kalamatajournal

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button