Αγροτικά

Με κούρεμα 60% και 120 δόσεις ξεκινά η ρύθμιση στα δάνεια αγροτών

Σε αναλυτικές ανακοινώσεις για τις δυνατότητες ρυθµίσεων στα αγροτικά χρέη, αναµένεται να προβεί τη ∆ευτέρα 7 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου. Στη συνέντευξη θα παραβρεθούν, εκτός απροόπτου, ο υφυπουρός Βασίλης Κόκκαλης και ο ειδικός γραµµατέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρµούσης.

Ως γνωστόν, η ρύθµιση αγροτικών χρεών που τίθεται σε εφαρµογή από τις 14 Μαΐου, αφορά σε χρέη προς το δηµόσιο και τις τράπεζες, µε «κούρεµα» έως 60% και αποπληρωµή έως 120 δόσεις.

Συγκεκριµένα, ενεργοποιείται η δυνατότητα ρύθµισης των οφειλών αγροτών προς εφορία για εισόδηµα, ΦΠΑ κλπ, για ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ και για τα αγροτικά δάνεια προς τράπεζες που έκλεισαν και βρίσκονται υπό εκκαθάριση (πρώην Αγροτική Τράπεζα, Συνεταιριστικές, ΤΤ, FBB, Probank, Proton κλπ).

Σύµφωνα µε πληροφορίες από το υπουργείο Οικονοµίας, η ρύθµιση οφειλών δύναται να περιλαµβάνει 100% διαγραφή τόκων υπερηµερίας δανείων. Επιπρόσθετα διαγραφή τόκων και κεφαλαίου δανείων, βάσει των ήδη αποπληρωµένων ποσών, αφού ληφθεί υπόψη ο νόµος για τα πανωτόκια και οι ισχύουσες υποθήκες (κατόπιν ελέγχου).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button