ΑθλητικάΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ο «Δρόμος της Ελιάς 2018» στους Γαργαλιάνους! [εικόνες – βίντεο]

Περισσότερες από 400 συμμετοχές!

Οι αγώνες σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία, κάτι που εξάλλου ομολόγησαν τόσο οι αθλητές-δρομείς όσο και οι επισκέπτες και φίλοι που παρευρέθηκαν, ενώ διεξήχθησαν με απόλυτη ομαλότητα, χωρίς τραυματισμούς, απώλεια προσανατολισμού ή και άλλα προβλήματα.

Θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα η αθρόα συμμετοχή αθλητών, ο αριθμός των οποίων ανήλθε σε περισσότερους από 400, παρά την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, ενώ ο ανταγωνισμός ήταν έντονος.

Η επιτυχία των αγώνων αυτόματα σημαίνει και την θεσμοθέτησή τους, σε σταθερή ημερομηνία, όπου θα βρίσκεται στο καλεντάρι των σημαντικών αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Τριφυλίας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια των εθελοντών και των χορηγών.

Όλοι οι αθλητές κατά τον τερματισμό τους εξέφρασαν τις άριστες εντυπώσεις τους καθώς και κολακευτικά σχόλια τόσο για την άρτια οργάνωση όσο και για την ομορφιά του τοπίου και της φύσης.

Την εκκίνηση του αγώνα των 12 χλμ. και 5 χλμ., στις 10 το πρωί της Κυριακής μπροστά από την Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του στη διοργάνωση και για τα επόμενα χρόνια. Λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα 1000 μέτρων για μικρούς μαθητές.

 

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα. Ξένια Αργειτάκη τόνισε πως ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ από την πλευρά της παρότρυνε τον δήμαρχο Τριφυλίας να «φροντίσουν» τον κλασσικό αθλητισμό, καθώς αποτελεί διέξοδο για μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, η κα. Αργειτάκη δέχθηκε και αναμνηστικά δώρα από τον δήμαρχο Τριφυλίας.

Στον αγώνα των 12 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Κάνο Εμιλιάνο  με χρόνο 52:09, δεύτερος ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος (53:35) και τρίτος ο Γαβριήλ Μακριδάκης (55:26). Στην κατηγορία των Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Ελένη Εξέρτζογλου σε χρόνο 1:06:53, δεύτερη η Σταυρούλα Μπάκα του ΣΔΥ Μεσσηνίας  (1:07:53) και τρίτη η Μανταλίνα Δημητρόπουλου (1:09:19).

Στον αγώνα των 5 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Τάνεφ  με χρόνο 24:24, δεύτερος ο Αλέξανδρος Μιχαλάλκης του ΣΔΥ Μεσσηνίας (25:44) και τρίτος ο Καλογεροπουλος Ιωάννης Kalamata Running Project (26:16). Στην κατηγορία των Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Νικολούδη Σταυρούλα του ΣΔΥ Μεσσηνίας σε χρόνο 31:02, δεύτερη η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου (32:55) και τρίτη η Ηλιάνα Αργύρη (36:17).

Ακολούθησαν οι απονομές των μεταλλίων για τους νικητές των αγώνων, όπου βραβεύτηκαν οι 6 πρώτοι και οι 6 πρώτες στα 12 χλμ., και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες στα 5 χλμ.. Τέλος, όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο.

Στην επιτυχία αυτή θα πρέπει ιδιαίτερα να τονισθεί η συμβολή και των πολυάριθμων εθελοντών, οι οποίοι με την παρουσία τους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Εθελοντές βρέθηκαν σε όλη την διαδρομή των 12 χλμ., προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους αθλητές στους σταθμούς τροφοδοσίας, αλλά και να τους εμψυχώσουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να τερματίσουν.

Σημαντική ήταν η παρουσία οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των αθλητών, η παρουσία πλήρους επανδρωμένου ασθενοφόρου, καθώς και η παρουσία μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημαντική συνεισφορά όχι μόνο για την πραγματοποίησή του αγώνα, αλλά και για την αρχική ιδέα είχαν οι, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος (Βαγγελάκης), Γιώργος Πουλόπουλος, Γρηγόρης Καλογερόπουλος, Αργυρώ Σελαμη και Διονύσιος Πανταζής.

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσμα του αγώνα

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button