Οικονομία

Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες

Επεκτείνεται το επίδομα παραμεθορίου με τροπολογία του υπουργείου Άμυνας

Στρατιωτικοί – στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αστυνομικοί αλλά και πυροσβέστες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής θα λαμβάνουν το μηνιαίο επίδομα των 100 ευρώ μετά την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου που αποφασίστηκε με τροπολογία του υπουργείου Άμυνας.

Το επίδομα ηπειρωτικής παραμεθορίου επεκτείνεται και σε όσους υπηρετούν σε μονάδες της Σκύρου και στις περιοχές του Δήμου Σητείας.

Μέχρι σήμερα, το επίδομα των 100 ευρώ καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στα οριζόμενα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και στο ένστολο μόνο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στη Σκύρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του νομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο καταβολής του μηνιαίου επιδόματος θα ενταχθούν: οι μονάδες προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκης), η Σκύρος, η Ζίρος και το Παλαιόκαστρο του Δήμου Σητείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button