Κόσμος

Μια γέφυρα πάνω από τον ωκεανό

Μπορεί κάποιοι μόλις το ακούν να νιώθουν ανασφάλεια ή μια φοβία. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και ότι πιο εύκολο να σκεφτείς πως η διαδρομή αυτής της γέφυρας κρατάει 4 ώρες συνολικά, συνδέοντας τα Florida Keys με την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Τα Florida Keys είναι 1.700 νησιά και βρίσκονται σε ένα αρχιπέλαγος του Ατλαντικού Ωκεανού. Η γέφυρα λοιπόν που τα συνδέει με την πολιτεία της Florida ονομάζεται «Overseas Highway» που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ακριβώς αυτό που είναι: ένας υπερατλαντικός αυτοκινητόδρομος.

Για την ακρίβεια πρόκειται για 42 γέφυρες που ξεκινούν από κάθε νησί και ενώνονται, φτιάχνοντας μια διαδρομή 205 χιλιομέτρων, ο οποίος μάλιστα κατασκευάστηκε το 1938! Οι τουρίστες δεν ήταν λίγοι ούτε τότε, αφού τα νησιά είναι πανέμορφα και έτσι αποφασίστηκε πως η πρόσβαση σε αυτά θα έπρεπε να γίνει πιο εύκολη. Έτσι η γέφυρα έγινε πραγματικότητα.

Η διαδρομή είναι φανταστική, αφού έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον βυθό, την θάλασσα, τις παραλίες των νησιών και φυσικά μια γκρο πλαν δύση ηλίου. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή μόνο και μόνο για να διασχίζουν την γέφυρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button