Αθλητικά

Μουντιάλ 2018: Κολομβιανοί μαζεύουν υπογραφές για να επαναληφθεί ο αγώνας με τη Βρετανία

Περισσότεροι από 190.000 υπογράφοντες καταγγέλουν τον διαιτητή για τις αποφάσεις του στον αγώνα για τους 16 του Μουντιάλ

Υπογραφές προκειμένου να επαναληφθεί σε ένδειξη αθλητικού ήθους ο αγώνας με τη Βρετανία για τη φάση των 16 στο Μουντιάλ της Ρωσίας συγκεντρώνουν οργισμένοι Κολομβιανοί.

Περισσότεροι από 190.000 άτομα που έχουν υπογράψει τη διαδικτυακή αίτηση υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχε καταλογιστεί το πέναλτι σε βάρος του Κάρλος Σάντσεζ που μετέτρεψε σε γκολ ο Χάρι Κέιν ανοίγοντας το σκορ για τα «τρία λιοντάρια».

Το δεύτερο επιχείρημα των Κολομβιανών είναι ότι θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο Κάρλος Μπάκα στην παράταση του αγώνα (σ.σ. η κανονική διάρκεια είχε λήξει με ισοπαλία 1-1). Το γκολ του Μπάκα ακυρώθηκε επειδή ο επόπτης σταμάτησε μια μπάλα που θα έμπαινε στο γήπεδο.

Οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για καθαρή απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης Μάρκ Γκάιγκερ να βοηθήσει την Αγγλία και γι’ αυτό ζητούν από τη FIFA να εξετάσει το αίτημά τους «ως ένα παράδειγμα fair play».

Στο πλευρό των Κολομβιανών είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος μιλώντας στο κανάλι Telesur χαρακτήρισε τις αποφάσεις του διαιτητή ως «μνημειώδη κλοπή» αν και στη συνέχεια προχώρησε σε κωλοτούμπα ζητώντας συγγνώμη και δηλώνοντας ότι «πάνω στην ένταση από τον αποκλεισμό της Κολομβίας την επόμενη μέρα είπα δύο πράγματα, τα οποία ομολογώ πώς κάποια εξ αυτών ήταν απαράδεκτα»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button