Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Μουσική παράσταση μελοποιημένης ποίησης στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς

Μια μοναδική μουσική παράσταση μελοποιημένης ποίησης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό αύριο Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς.

«Ο Οδυσσέας Ελύτης, η Σαπφώ και η Λύρα του Ορφέα» είναι ο τίτλος της παράστασης στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός των επόμενων ημερών όπως τόνισε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας , καλώντας το κοινό να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας σημείωσε:  «Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Τριφυλίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, κορυφαίο γεγονός  τις επόμενες ημέρες είναι το Σάββατο το βράδυ στις 11 του μηνός που ξανανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς με μια ιδιαίτερη μουσική παρουσία. Θα παρουσιαστούν ποιήματα της Σαπφούς μεταφρασμένα από τον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και ο συνθέτης Ξανθούλης θα τα παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα έχουμε την δυνατότητα να παρουσιαστούν και άλλα έργα συνθετών που έχουν χαρακτηρίσει τον ελληνικό μουσικό χώρο. Η πρόκληση του να επισκεφθεί κανείς την Περιστεριά, να συναντήσει τον πολιτισμό , να συναντήσει την ιστορία είναι ένα μοναδικό γεγονός. Για αυτό καλώ όλους τους επισκέπτες και κατοίκους της Τριφυλίας να προγραμματίσουν αυτή την ημέρα και σίγουρα τους εγγυόμαστε ότι θα είναι μια ξεχωριστεί βραδιά”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button