Τοπικά Νέα

Μπέζος για Τατούλη – Νικολάκου και τις νέες καθυστερήσεις με το ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου: “Πόσο ψέμα ακόμη;”

Ο Γιώργος Μπέζος επανήλθε με μία μακροσκελή γραπτή παρέμβαση του, μέσα από το προφίλ του, για τις εξελίξεις σχετικά με τις ιδιοκτησίες στην Παλαιόχουνη, για το έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων και εξαπολύει επίθεση στον Περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, Ντίνα Νικολάκου.

Γράφει: “ΠΟΣΟ ΨΕΜΑ ΑΚΟΜΗ;;;;;;;!!!!!!!!!!!

Με αφορμή τις μεγάλες αναλήθειες και τα ψέματα που ακούστηκαν στην προχθεσινή οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Πρόεδρο κυρία Νικολάκου σχετικά με το διαγωνισμό των σκουπιδιών-ΤΕΡΝΑ και τις νέες καθυστερήσεις.
Είπε η κα Νικολάκου: “Εμείς πριν 10 μέρες μάθαμε για τα ζητήματα στις ιδιοκτησίες, χώρων κλπ. Δεν γνωρίζαμε τίποτα και δεν είμασταν μεσίτες” Μάλιστα.
Έχουμε και λέμε:

1ον. Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΑ: ΒΛΒΠ7Λ1-ΥΗΧ στις 30/7/2013. Αποφασίζεται α) η ανανακηρυξη της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ ως προσωρινός ΙΦΣ και β) Ορίζεται προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης, ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας
Πελοποννήσου για τη διενέργεια των προβλεπομένων από το άρθρο 22 της Διακήρυξης Β.ΙΙ Φάσης – Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών,πράξεων και την υπογραφή των σχετικών εγγράφων.

Το άρθρο 22 αγαπητοί μου φίλοι είναι το πλεόν σημαντικό στη διαδικασία, διότι εκεί αναφέρονται αναλυτικά όλες οι υποχρεώσεις του αναδόχου σε σχέση και με τους χώρους-ιδιοκτησίες που θα πρέπει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσωπικά να ελέγξει αφού πήρε την εξουσιόδοτηση.

2ον. Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με ΑΔΕ: 6ΔΠΘ7Λ1-ΘΑ9 στις 21/1/2015 (η πλέον σημαντική απόφαση). Εκεί λοιπόν η κα Νικολάκου ως Πρόεδρος εισηγείται και αποφασίζεται:
α) την έγκριση των μέχρι τούδε ενεργειών του κ. Περιφερειάρχη, στο πλαίσιο τουΔιαγωνισμού και δη του άρθρου 22 της ΠΥΔΠ.
· (δηλαδή μας λέει η κα Νικολάκου ότι ο Περιφερειαρχης Π.Τατούλης έλεγξε ο ίδιος προσωπικά την διαδικασία του άρθρου 22 δηλαδή τις υποχρεώσεις της ΤΕΡΝΑ και από την επισκόπηση των προσκομισθέντων από τον Προσωρινό
ΙΦΣ-ΤΕΡΝΑ εγγράφων, συμβατικών κειμένων και δικαιολογητικών του άρθρου 22 της
ΠΥΔΠ, τα βρήκε όλα σωστά και πλήρης τόσο πριν, όσο και διαρκούσης της Περιόδου Οριστικοποίησης των
Συμβατικών Εγγράφων) και συνεπώς για την κα Νικολάκου διαπιστώνεται α) η πλήρωση των όρων του άρθρου 22
της Πρόσκλησης Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών και η επιτυχής ολοκλήρωση της Περιόδου Οριστικοποίησης.
τη διαπίστωση β) της οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων που απαιτούνται για την υπογραφή
της Σύμβασης Σύμπραξης γ)της, μετά ταύτα, επιτυχούς ολοκλήρωσης της Περιόδου Οριστικοποίησης των
Συμβατικών Εγγράφων.
·δ) την έγκριση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού και την ανακήρυξη του ΙΦΣ του
Έργου, εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»

Άρα λοιπόν και γνώριζαν και ήξεραν από το 2015 τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ιδιοκτησίες των κατοίκων στην χωροθετημένη περιοχή στη Παλιόχνη. Αλλά τα βρήκαν όλα σωστα και πλήρης. Ένα μόνο σας λέω: ότι στις 21-1-2015 ο Κος Τατούλης και η κα Νικολάκου στην οικονομική επιτροπή λένε ότι όλα έχουν γινει καλώς με τους χώρους και δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα·(λένε μπράβο στην ΤΕΡΝΑ) και 1 χρόνο μέτα η ΤΕΡΝΑ, τέλη του 2015 (21/12/2015)γνωρίζοντας ότι δεν έχει εξασφαλίσει τους χώρους που πρέπει συνεχίζει να υπογράφει ”αναγκαστικά” πλαστά συμβόλαια.

Κατά τα άλλα ο κος Τατούλης και η κα Νικολάκου τα είχαν ελέγξει και τα είχαν βρεί όλα τακτοποιημένα. ΑΥΤΑ!!

Τέλος η κα Νικολάκου είπε προχθές: εμείς για το φόνο δεν ξέραμε τίποτα…μόνο τώρα μάθαμε που μας ζητά η ΤΕΡΝΑ (δηλαδή μας δίνει εντολή η ΤΕΡΝΑ) να πάμε σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις!!!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button