Κόσμος

Μυστηριώδης επιγραφή με ελληνικά γράμματα σε παλάτι του βασιλιά Αρθούρου

Ένας νέος γρίφος που ιντριγκάρει τους επιστήμονες

Μια μυστήρια επιγραφή του 7ου αιώνα μ.Χ. ανακαλύφθηκε στα ερείπια ενός αγγλικού κάστρου που συνδέεται με το θρύλο του βασιλιά Αρθούρου. Η επιγραφή, η οποία συνδυάζει τη λατινική γραφή, τα ελληνικά γράμματα και τα χριστιανικά σύμβολα, βρέθηκε σε μια πέτρα 60 εκατοστών στο κάστρο Tintagel στην ακτή της Κορνουάλης, όπως αναφέρει το Fox News.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το περίεργο μείγμα κειμένου και συμβόλων μπορεί να δείχνει ότι κάποιος έκανε πρακτική στο να γράφει ένα κείμενο. Εμπειρογνώμονες από την Αρχαιολογική Μονάδα της Κορνουάλης, πραγματοποίησαν την ανακάλυψη πέρυσι.

Φωτογραφία English Heritage

Η λατινική επιγραφή υπογραμμίζει την παρατεταμένη επιρροή του ρωμαϊκού πολιτισμού στη Βρετανία, πολύ μετά την αποχώρηση των ρωμαϊκών στρατευμάτων και αξιωματούχων τον 4ο και 5ο αιώνα μ.Χ.

«Η επιβίωση της γραφής από αυτή την περίοδο είναι σπάνια και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα, ιδίως όσον αφορά τη συνέχεια μιας λογοτεχνικής χριστιανικής παράδοσης στη μετά-ρωμαϊκή Κορνουάλη» αναφέρει η Michelle Brown, ειδικός γραφής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Και προσθέτει: «Το στυλ γραφής και η γλώσσα που χρησιμοποιείται, καθώς και τα χριστιανικά σύμβολα, επιδεικνύουν μεσογειακή επιρροή και επαφές, αποκαλύπτοντας όλες τις πολύτιμες ενδείξεις για την κουλτούρα εκείνων που έζησαν στο Tintagel τον 7ο αιώνα».

Φωτογραφία English Heritage

Τα εντυπωσιακά ερείπια του Tintagel έχουν μία μεγάλη και γοητευτική ιστορία. Το κάστρο, το οποίο είναι μισό στην ενδοχώρα της Κορνουάλης και το μισό σε ένα οδοντωτό ακρωτήριο που ξεκινά από τη θάλασσα, περιγράφεται ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία της Μ. Βρετανίας. Το Tintagel συνδέεται επίσης με τη θρυλική φιγούρα του βασιλιά Αρθούρου.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη πέτρα που γράφτηκε με πρώιμη μεσαιωνική γραφή και που ανακαλύφθηκε στο Tintagel. Το 1998 βρέθηκε μια άλλη πέτρα με πολλές λέξεις, συμπεριλαμβανομένου του κελτικού ονόματος «Artognou». Τότε, πολλοί άνθρωποι ερμήνευσαν λανθασμένα το όνομα ως έκδοση του «Arthur – Αρθούρου», σύμφωνα με την αγγλική πολιτιστική κληρονομιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button