Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Μόνιμος παθολόγος – ογκολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας αποκτά για πρώτη φορά μόνιμη θέση παθολόγου – ογκολόγου, δεδομένου ότι χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ενίσχυση του οργανισμού του με την εν λόγω ειδικότητα.

Για την παραπάνω εξέλιξη ενημέρωσε σχετικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος θέτοντας ως στόχο “το αμέσως επόμενο διάστημα να προκηρυχθεί η θέση”. Υπενθυμίζουμε ότι στο νοσοκομείο υπάρχει ήδη ιατρός με την ειδικότητα ογκολόγου – παθολόγου. Πριν ένα χρόνο μάλιστα ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας δρ. Κώστας Αποστολόπουλος τόνιζε σε συνέντευξη Τύπου τις νέες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονταν για το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό με την προσθήκη νέων ιατρικών ειδικοτήτων. Μια λοιπόν από τις προσλήψεις ιατρών που ποτέ πριν δεν είχε το Νοσοκομείο Καλαμάτας ήταν και η πρόσληψη του ογκολόγου – παθολόγου. Αλλωστε, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Μεσσηνίων καρκινοπαθών, οι οποίοι αναγκάζονταν να αναζητούν θεραπευτικά κέντρα εκτός νομού, με το όποιο οικονομικό κόστος. Πλέον με την προσθήκη στον οργανισμό του νοσοκομείου μόνιμης θέσης για την εν λόγω ειδικότητα ανοίγει και ο δρόμος για την λειτουργία ογκολογικού κέντρου. Παράλληλα συνεχίζει να μένει ζωντανό το όραμα να παρέχεται στο μέλλον η δυνατότητα θεραπείας και με σχήματα ακτινοθεραπείας από ογκολόγο – ακτινοθεραπευτή, συγκεντρώνοντας ασθενείς και από άλλους νομούς.

Νικολέττα Κολυβάρη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button