ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» ο Ανδρέας Ματθιουδάκης

ματθιουδακης


Αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Μπουγάς.

Ο Τοπικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Ανδρέας Ματθιουδάκης αναδείχθηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας», διαδεχόμενος τον κ. Αναστάσιο Αδρακτά ενώ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου εξελέγη ο Ανδρέας Μπουγάς στην πρόσφατη συνεδρίαση η οποία έγινε την Τρίτη το βράδυ.

Να σημειωθεί πως προηγήθηκε η παραίτηση του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου κ. Α. Αδρακτά αλλά και η αντικατάσταση του πρώην Αντιπροέδρου κ. Ι. Κατσούλα, όπου έγιναν γνωστές στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας δια στόματος του δημάρχου κ. Κατσίβελα. Μάλιστα με απόφασή του το Δ.Σ. Τριφυλίας όρισε ως αντικαταστάτες τον Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Μπουγά και τον Τοπικό Σύμβουλο και πρόεδρο της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Σύνδεσμο Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας» εκλέγονται 3 μέλη από τον Δήμο Τριφυλίας, 2 μέλη από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και 2 μέλη από το Δήμο Μεσσήνης.

Ωστόσο υπάρχει ένα νομικό ερωτηματικό όσον αφορά την θέση του κ. Ματθιουδάκη καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου Ύδρευσης «Τέλος Άγρας» καθώς στο άρθρο 2, το οποίο αφορά τη διοίκηση, αναφέρει τα εξής:

Ο Σύνδεσμος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο [ αρ.246 Ν 3463/2006 ] που αποτελείται από Επτά ( 7 ) μέλη, τα οποία ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους από τα Δημοτικά Συμβούλια. Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποτελείται από :

1.Τρείς (3) Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας, εκ των οποίων ο ένας θα προέρχεται από την Μειοψηφία.

  1. Δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Πύλου – Νέστορος
  2. Δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μεσσήνης

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ψηφίζετε από το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο σε όλες τις σχέσεις τις δικαστικές ή εξώδικες.

 

Στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα αυτό είχε απευθύνει ερώτηση και ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος, με τον κ. Κατσίβελα να του απαντά πως δεν υπάρχει θέμα όσον αφορά την προσθήκη Τοπικού Συμβούλου στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή θα έχει και τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Συμβούλου του Δήμου, όποτε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη νομιμότητα της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button