Κόσμος

ΝΑΤΟϊκός αξιωματικός-«φάντασμα» που είχε εξαφανιστεί από βάση των ΗΠΑ εντοπίστηκε 33 χρόνια μετά

Αγνοούταν επί 35 χρόνια, βρέθηκε ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Ο λόγος για στρατιωτικό της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος υπηρετούσε στη βάση του Kirtland και εντοπίστηκε να ζει υπό άλλο όνομα στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για τον William Howard Hughes Jr ο οποίος ασχολούταν με τον σχεδιασμό, τον έλεγχο και την επιτήρηση συστημάτων επικοινωνιών του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ένα πρόγραμμα άκρως απόρρητο.

Όταν εξαφανίστηκε ήταν 33 ετών. Τελευταίο του ίχνος, η ανάληψη περισσότερων από 28.000 δολαρίων το καλοκαίρι του 1983, μετά την επιστροφή του από διακοπές δύο εβδομάδων στην Ευρώπη, έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια αποστολή στην Ολλανδία.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Hughes είχε εμπλακεί σε υπόθεση κατασκοπίας ή διαρροής πληροφοριών στην Σοβιετική Ένωση, ενώ δεν είχε διαρρεύσει κανένα απόρρητο έγγραφο. Μετά τον εντοπισμό του την Τετάρτη, 33 χρόνια μετά, ο πρώην ΝΑΤΟϊκός ανέφερε ότι απλώς είχε αποφασίσει να αφήσει πίσω του τη ζωή που ζούσε και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Υιοθέτησε άλλο όνομα και ξεκίνησε τη ζωή του στην Καλιφόρνια.

Μετά τη σύλληψή του ο Hughes κατηγορήθηκε για λιποταξία και κρατήθηκε στη βάση Travis στην Καλιφόρνια, χωρίς έκτοτε να υπάρχει κάτι νεότερο για την τύχη του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button